Komentara: 0
Pregleda: 1689

Dokapitalizacija subotičkog Veterinarskog zavoda

20.02.2009. u 18:05h
Izvor: Biznis novine
<p>Skup&scaron;tina akcionara Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS] donela je odluku o izdavanju javnom ponudom 1,68 miliona običnih akcija, saop&scaron;tila je Sinteza invest grupa, korporativni agent subotičke kompanije.</p>
Dokapitalizacija subotičkog Veterinarskog zavoda

Sredstva prikupljena emisijom biće iskorišćena za refinansiranje kreditnog zaduženja, finansiranje izgradnje pogona za proizvodnju ekstrudirane hrane za ribe i rekonstrukciju pogona za farmaceutsku proizvodnju.

Pravo preče kupovine akcija Zavoda po ceni od 500 dinara za hartiju moći će da iskoriste svi koji su na dan 19. februara imali status akcionara.

Preostale akcije akcionari bez prava preče kupovine i svi zainteresovani moći će da kupe po ceni od 555 dinara, navela je Sinteza.

Nakon dobijanja saglasnosti od strane Komisije za hartije od vrednosti, period za upis i uplatu akcija trajaće 67 dana za akcionare sa pravom preče kupovine i 11 dana za one bez tog prava.

Prodaja će se smatrati uspešnom ako se u navedenim rokovima upiše i uplati najmanje deset odsto ponuđenih akcija.

Akcija Veterinarskog zavoda trenutno na Beogradskoj berzi košta 390 dinara prema minimalnih za godinu dana 336 dinara registrovanih početkom januara i maksimalnih 1.990 dinara iz frebruara prošle godine.

Tržišna kapitalizacija subotičkog Zavoda je 672,12 miliona dinara.

 

Izvor: Biznis novine
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1689
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.