Komentara: 1
Pregleda: 502
Foto

Dom učenika srednjih škola spremno dočekao srednjoškolce

04.09.2024. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
Dom učenika srednjih škola spremno dočekao srednjoškolce

Polazak u srednju školu za Višnju Krivokapić značio je i odlazak iz rodnog mesta i početak novog životnog poglavlja - u srednjoškolskom domu, gde boravi još više od 450 njenih vršnjaka. 

 - Ovde imam drugaricu koja mi je preporučila dom, rekla mi je da je ovde dobro društvo, dobra hrana, da je uvek zanimljivo. Iako imam rodbine u Subotici, odlučila sam se za dom, jer mislim da će mi biti zanimljivije sa društvom. Uselila sam u nedelju, i sve što sam do sada videla baš je onako kako sam zamiljala, sva moja očekivanja su ispunjena, super mi je ovde, sve mi se dopada. Super su mi cimerke, ima nas tri u sobi - kaže novopečena gimanzijalka. 

Dom učenika srednjih škola spremno dočekao srednjoškolce

Kao i ranijih godina, srednjoškolski dom je otvorio svoja vrata za 464 učenika, i to 290 devojaka i 174 dečaka, dok je "ispod crte" ostalo nešto više od 40 učenika. 

 - Mi smo jedan od retkih domova u kome je veće interesovanje nego što imamo mesta. U drugom upisnom roku, bio je otvoren konkurs za pet učenika iz socijalno osetljivih kategorija, na koji je konkurisalo 17 učenika. Smešteno je 464 dece, koja su raspoređena u 17 vaspitačkih grupa - objašnjava Nenad Kozomora, direktor Doma učenika srednih škola. 

Dom učenika srednjih škola spremno dočekao srednjoškolce

Letnji period, kada nije bilo učenika u ovom domu iskoristili su za pripremu i uređenje doma za što kvalitetniji boravak dece u toku nove školske godine. 

  - Ono što je najveća  investicija u prethodna tri meseca jeste postavljanje solarne minielektrane, gde ćemo uspeti da određeni deo struje za sopstvene potrebe sami proizvedemo, čime ćemo smanjiti troškove koje smo do sada imali. Vrednost ove investicije bila je 30 miliona dinara. Sem toga, preuredili smo restoran, promenili komplet nameštaj, dok je u kuhinjsku opremu uloženo 3 miliona dinara. Urađena je fasada na prednjem delu zgrade kao i elektro-radovi u zajedničkim prostorijama. Uvek imamo radove na popravci i sanaciji stolarije - objašnjava on. 

Dom učenika srednjih škola spremno dočekao srednjoškolce

Izvor: Subotica.com
Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola Dom učenika srednjih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 časova i 48 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 502
Povezane teme

nenad kozomora

dom učenika srednjih škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.