Komentara: 0
Pregleda: 1851

Donacija Kola srpskih sestara

25.02.2011. u 18:42h
Izvor: RTV Yueco
Donacija Kola srpskih sestara

Kolo srpskih sestara organizovalo je neobičnu humanitarnu zabavu, zahvaljujući kojoj je za 60 mališana obezbeđen školski pribor. Deo prikupljenih sredstava namenili su porodici Čović za lečenje malog Alekse, koji boluje od retke Batenove bolesti. Da je reč o organizaciji na koju će deca Subotice i u buduće moći da se oslone, pokazuje činjenica da su sredstva prikupile devojke, odnosno podmladak Kola.

Jedan deo prikupljenog školskog pribora dodeljen je učenicima Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica. Školski centrar pohađa oko 80 dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Pošto je Subotica centar za područje Severnobačkog okruga, veliki broj dece smešten je u internatu pri ovoj školi, a mnogi su teškog materijalnog stanja. Prema rečima psihologa ove škole, gest humanih sestara pružio im je neizmernu podršku.

Prikupljeno je i 45 paketa koji će obradovati osnovce Škole „Majšanski put“, kao i decu koja su smeštena u Kolevci.

Aktivnost Kola srpskih sestara uvek je usmerena i na pomoć oboleloj deci. Pomoć u vidu 300 dolara danas su uručili majci šestogodišnjeg dečaka, obolelog od retke od retke Batenove bolesti te mu je jedina nada skupa terapija, koju je jedino moguće obaviti u Kini.

Svi koji žele da se priključe humanitarnim aktivnostima Kola srpskih sestara i tako pomognu deci kojoj je pomoć neophodna, mogu se informisati o radu Kola putem sajta www.snagadobrote.com.

Galeriju fotografija sa ove humanitarne zabave možete da vidite u albumu našeg sajta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1851
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.