Komentara: 1
Pregleda: 4377

Donacija pomogla adaptaciju "Kolevke"

15.09.2009. u 10:04h
Izvor: RTV Yueco
<p>Zahvaljujući donaciji Snopček Jožefa, u domu za decu ometenu u razvoju &bdquo;Kolevka&ldquo; izvr&scaron;eno je preuređenje spratnog dela i nabavka oko 30 novih krevetića za decu. U svom testamentu, Snopček je dom "Kolevka" imenovao kao jednog od naslednika.</p>
Donacija pomogla adaptaciju "Kolevke"

Pored specijalnog legata u iznosu od 10.000 kanadskih dolara, dom je dobio u nasleđe i 1/3 imovine u iznosu oko 44.148 kanadskih dolara odnosno oko 3.150.000 dinara.

Adaptacija objekta je izvršena zahvaljujući realizaciji ostavštine Snopček Jožefa, subotičanina koji je dugo vremena živeo u Kanadi. 80 -ih godina je posetio Zavod za vaspitanje dece i omladine u Šantićevoj ulici i odlučio se za života da pomogne toj deci.Na ovaj način su uslovi u kojima deca borave dignuta na jedan viši nivo i na taj način im je bar malo ulepšan život u ustanovi.

Trenutno je na smeštaju u Kolevci 180 dece, čija je struktura u poslednje vreme znatno promenjena. To su uglavnom bolesna deca. Svega dvoje dece je u okviru lake mentalne retardacije i dvoje umerene. Sva ostala su na nivou teže i teške odn. kombinovane retardacije. A od 176. dece, 47 -oro je na nivou palijativne zdravstvene zaštite.

Pre dve nedelje je započelo da se radi i na rekonstrukciji dela Prihvatne stanice, površine 67 m2, čija bi I faza trebala da bude završena do 15. oktobra. Nakon opremanja Prihvatne stanice planira se i njen početak rada 1. novembra. Ukupna vrednost radova iznosi 6.791.000 dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 4377
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.