Komentara: 6
Pregleda: 2628

Drama zbog sudbine pasa - 700 pasa ipak nije pušteno na ulicu

22.12.2010. u 00:44h
Izvor: RTV Yueco
<p>Zastupnica Udruženje za za&scaron;titu životinja &bdquo;Prijatelj" Branka Bojanin poku&scaron;ala je da ispuni pretnju i pusti 700 pasa iz svog azila na ulicu. U tome su je sprečili radnici Čistoće i policija. U napadu očaja, Branka Bojanin je polila benzinom sebe i vozilo Čistoće i poku&scaron;ala sa se zapali. U lokalnoj samoupravi kažu da će sve pse ukoliko bude potrebe smestiti u gradski azil.</p>
Drama zbog sudbine pasa - 700 pasa ipak nije pušteno na ulicu

Branka Bojanin nije privedena nego je policija odvela u Hitnu pomoć. Udruženje "Prijatelj" je pokušalo da pusti pse,ali u tome su ih sprečili radnici Čistoće, dok je policija obezbeđivala prostor. U proteklih šest meseci suočeni su sa velikim finansijskim problemima i nisu više bili u stanju da hrane i brinu o 700 pasa koji su smešteni u azilu. Za pomoć su obraćali lokalnoj samoupravi, pokrajini i raznim ministarstvima, ali dogovr nisu uspeli da postignu.

Stanovnici Titogradske ulice su uplašeni za sigurnost svoje dece. Godinama se bore protiv azila, jer ne mogu da žive od laveža pasa.

U Mesnoj zajednici "Makova sedmica" kažu da su oni nekoliko puta pisali prijave protiv Udruženja "Prijatelj" jer narušavaju mir u naselju.

U veterinarskoj inspekciji kažu da psi samo ove godine nisu vakcinisani i da su naložili Udruženju da ih vakciniše. Pre nedelju dana je istekao rok. Većina pasa je i čipovana.

Lokalna samouprava je ispunila sve svoje obaveze o zaštiti i zbrinjavanju životinja, pa i pasa lutalica osnivanjem gradskog azila. Iz lokalne uprave takođe napominju da su vlasnici svih azila po zakonu dužni da obezbede prostor za smeštaj životinja i finansijska sredstva za njegov rad i brigu o životinjama.

U Udruženju "Prijatelj" su rešeni da puste pse na ulicu. To će uraditi, danas ili sutra i svesni su ugrožavaju bezbednost građana, ali ne vide drugi izlaz. Ukoliko se se na ulici nađe 700 pasa azila na tužiocu je da odredi o kojoj se krivičnoj odgovornosti radi.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2628
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.