Komentara: 0
Pregleda: 2814

Dramski studio u sklopu OKUD Mladost

20.09.2012. u 16:17h
Izvor: RTV Yueco
Nakon 20 godina, OKUD „Mladost“ formira dramski studio za učenike od 5-og do 8-og razreda i za srednjoškolce.
Dramski studio u sklopu OKUD Mladost

Polaznike će podučavati glumica Narodnog pozorišta Vesna Kljajić Ristović, a svi zainteresovani se mogu prijaviti radnim danima na broj telefona 552 – 216 ili u večernjim terminima u folklornoj sali OKUD-a „Mladost“ na adresi Harambašićeva 4. Prijave traju do 01. oktobra.

Dragana Sudarević 15 godina je član folklorne sekcije OKUD-a „Mladost“. Upoznata je sa radom Vesne Kljajić Ristović.

U poslednjih 20 godina nije postojala dramska sekcija u sklopu OKUD-a „Mladost“. U Dramskom studiju će biti formirane dve grupe, jedna za osnovnoškolce i druga za srednjoškolce. Radiće se program sa prve godine Akademije dramskih umetnosti prilagođen uzrastu polaznika. Neki od ciljeva ove sekcije su: Proširenje mogućnosti memorisanja, pokretanje inteligencije i mašte, sticanje scenskog osećaja, razvoj kreativnosti, brzo snalaženje u situaciji, razvoj samopouzdanja i drugo. Glumici koja će voditi ovu sekciju to mnogo znači.

Na kraju sezone, polaznici Dramskog studija neće imati predstavu, nego javni čas kojim će predstaviti neke od maštovitih vežbi rađenih kroz radionice. Pored dramske sekcije, novina je i formiranje folklorne grupe za studente i mažoretkinje. Pored novih sekcija, OKUD „Mladost“ vrši upis članova i u postojeće, poput sekcija za breakdance, hip hop, balet, tamburaška škola, narodni orkestar. Upis traje do 01. oktobra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2814

Povezana vest

Povezane teme

okud mladost

dramski studio

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.