Komentara: 1
Pregleda: 2080

Droga i među devojkama

30.01.2009. u 15:59h
<p>Narkomanija nije zastupljena samo među mu&scaron;karcima već je sve če&scaron;ća pojava i među devojkama. Činjenica da se devojke pla&scaron;e da koriste jače droge je zabluda,jer većina devojaka koje koriste opojna sredstva koriste heroin.</p>
Droga i među devojkama

Trenutno zajednica za devojke ne postoji u našem gradu,ali postoji u Međugorju gde se leče devojke iz mnogih krajeva bivše Jugoslavije.

Trećina zavisnika u Subotici čine devojke što ukazuje broj hospitalizacija. Pomoć u poslednje vreme sve češće i one traže,a u bolnici,nakon fizičkog skidanja,devojkama preporučuju ženske zajednice kojih za sada u našem gradu nema ali ima u susednim državama sa kojima naš grad saradjuje.

Nedavno je otvorena i ženska zajednica u Međugorju,Majka Krispina. Ona je i sigurnosna kuća,jer se u njoj nalaze zavisnice od opojita i aklohola ali i žene koje su maltretirane i zlostavljane. Zajednica se zasniva na radu i molitvi,boravak je besplatan a finansiraju je dobročinitelji. Trenutno na lečenju od droge u pomenutoj zajednici nema devojaka iz našeg grada.

Devojke svakodnevno traže pomoć u bolnici,međutim mnoge nemaju hrabrosti da se odluče na lečenje u zajednicama niti znaju da postoji lečilište namenjeno za žensku populaciju. Devojke koje odluče da prestanu da koriste opojna sredstva mogu da se jave na broj telefona 064 286 24 01 ili 024 535 467

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2080
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.