Komentara: 0
Pregleda: 874

Drugi upisni rok u Muzičkoj školi

23.08.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Drugi upisni rok i prijemni ispit u Muzičkoj školi biće održan u ponedeljak i utorak (29-30. avgust), od 16 do 19 sačova u prostorijama ove umetničke škole.
Drugi upisni rok u Muzičkoj školi

Za prijemni ispit je potrebno da deca pripreme jednu pesmicu, dok će ritam i muzičku memoriju kod kandidata proveravati nastavnici. Iz Muzičke škole navode da je najbolje vreme za početak učenja instrumenta kada deca napune osam ili devet godina, dok se solo pevanje uči sa 13 godina i kasnije. 

- Imamo slobodnih mesta na flauti, klarinetu, trubi, trombonu, violončelu, harmonici, orguljama, kao i na tradicionalnom i solo pevanju. Dokazano je da muzika, a naročito klasična, utiče na razvoj motorike, izražavanja, jezičke sposobnosti, empatije, razvija samopouzdanje i socijalne veštine, dok grupno muziciranje razvija osećaj pripadnosti kod najmlađih. Muzika pomaže u prevazilaženju stidljivosti i povučenosti, uz muziku se lakše uči i matematika, jer učenjem ritma se uče i razlomci, deljenje i proporcije - podsećaju iz Muzičke škole.

Za sve informacije o upisu i školovanju u ovoj obrazovnoj ustanovi posetite njihov sajt, fejsbuk ili instagram stranicu. Takođe, neophodne informacije možete dobiti pozivom na broj 024/525-672 ili lično u sekretarijatu škole, radnim danima od 8 do 12 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 874
Povezane teme

muzička škola

drugi upisni rok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.