Komentara: 15
Pregleda: 2981

Država uzima gradu pola poreza na zarade

08.12.2015. u 17:29h
Izvor: Radio Subotica
Ministarstvo finansija objavilo je Nacrt zakona o finansiranju lokalne samouprave. Ako bude usvojen gradovi i opštine će ubuduće umesto 80 odsto poreza na zarade dobijati polovinu.
Država uzima gradu pola poreza na zarade

Predlog da se dva izvorna prihoda: naknada za životnu sredinu i firmarina integrišu u porez na imovinu ne znači ništa drugo do veliko povećanje poreza na imovinu koju plaćaju gradjani i to kroz povećanje poreske stope i ukidanje amortizacije.

Zaklanjajući se Međunarodnim monetarnim fondom Ministarstvo navodi da je sporazumom predviđeno da se ukupno 9 milijardi dinara prebaci sa lokalnog na republički nivo. Ono što se izbegava reći jeste da su lokalne samouprave u prethodnih godinu dana već prebacile taj iznos sredstava republičkom budžetu, kaže se u saopštenju Stalne konferencije gradova i opština. Javna rasprava o Nacrtu zakona traje do 15. decembra.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 2981
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.