Komentara: 16
Pregleda: 4437

DSHV zadovoljan rezultatima na lokalnim izborima, u Subotici osvojili tri odbornička mandata

03.06.2024. u 12:21h
Izvor: Subotica.com
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, koji je na jučerašnjim lokalnim izborima u Subotici nastupio u manjinskoj koaliciji sa Strankom pravde i pomirenja, zadobio je poverenje 4,32 odsto birača i time osvojio tri odbornička mandata u lokalnom parlamentu.
DSHV zadovoljan rezultatima na lokalnim izborima, u Subotici osvojili tri odbornička mandata

Lista "Za pravednu Suboticu - DSHV - SPP - Tomislav Žigmanov" na lokalnim izborima u Subotici dobila je 2.182 glasa, dok je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini na izborima u Somboru po prvi put u istoriji nastupio samostalno i zadobio poverenje 735 birača pa će u somborskoj lokalnoj skupštini imati dva odbornika. 

Iz DSHV-a navode da su zadovoljni postignutim rezultatima jer će, kako su istakli, ko jedina relevantna politička stranka hrvatske zajednice u Srbiji nastaviti da participiraju u predstavničkim telima vlasti putem svojh odbornika u skupštinama gradova Subotice i Sombora, odnosno u onim lokalnim samoupravama u kojima živi veliki broj Hrvata.

- Tim pre izborni uspeh smatramo odličnim jer su se izbori odvijali u složenom društvenom kontekstu, sa brojnim izazovima na političkom polju, nejednakim predizbornim pozicijama, skromnim materijalno-finansjskim resursima za delovanje, nedovoljnom medijskom vidljivošću ... Međutim, dobra izborna platforma, kvalitetni kadrovi na listama, na kojima su bili zastupljeni osim članova DSHV-a i predstavnici hrvatskih kulturnih udruženja i ugledni pojedinci iz svih područja i mesta u kojima Hrvati žive, dosadašnji ostvareni rezultati i uopšte prepoznatljivost DSHV-a u hrvatskom biračkom telu, do sada najbogatija, najraznovrsnija i najbolja kampanja, uz brojnu mrežu zagovaratelja, veliki broj mladih koji su vodili gotovo sve izborne radnje, spomenute manjkavosti su sasvim uspešno nadomestili i ostvarili zacrtane ciljeve - osvajanje odborničkih mandata. Na taj način, politički adekvatno institucionalno situirani, autentični predstavnici Hrvata biće u prilici da artikulišu interese i potrebe zajednice čije su poverenje zadobili, te tako kao integralni deo lokalnih struktura vlasti doprineti razvoju ne samo Sombora i Subotice, nego i područja na kojima Hrvati žive, kao i samih lokalnih hrvatskih zajednica - stoji, između ostalog, u saopštenju DSHV-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 16
Pregleda: 4437
Povezane teme

lokalni izbori subotica

demokratski savez hrvata u vojvodini

hrvatska nacionalna manjina

tomislav žigmanov

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.