Komentara: 9
Pregleda: 6708

Dulić pobedio svojom besedom

21.02.2011. u 15:00h
Izvor: RTV Yueco
Dulić pobedio svojom besedom

Filip Dulić pobednik je takmičenja “Besede u Zoranovu čast” koje je sinoć održano u Velikoj većnici Gradske kuće. Tema ovogodišnje besede je “Pre nego što baciš kamen na drugoga reci šta si uradio”. Od sedam besednika, koliko je govorilo u prepunoj većnici, drugo mesto zauzela je Milica Gvozdenović, koja je dobila najjači i najduži aplauz nakon proglašenja odluke žirija, dok je treće mesto osvojio Milan Popović. Filip se ovom pobedom plasirao u polufinalno takmičenje koje će biti održano u Novom Sadu 4. marta.

Učenik četvrtaog razreda Gimnazije “Svetozar Matković” Filip Dulić kaže da je konkurencija bila veoma jaka i da je znao da će biti teško doći do pobede. Filip kaže da je preko interneta gledao ranija takmičenja u besedništvu, počevši čak od 2007. godine, i da je to bio jedan od načina na koji se spremao.

Petočlani žiri činili su narodna poslanica Gorica Mojović, novinarka RTS-a Antoanela Riha, predsednik gradskog odbora DS Subotica Modest Dulić, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i sociolog Branislav Filipović. Prema rečima predsednice žirija svi kandidati su bili ubedljivi, pogotovo kada je reč o prva tri mesta. Sitnice su odlučile o tome ko će ići u dalje takmičenje. Na kraju, žiri je presudio u korist Filipa Dulića.

Polufinalno takmičenje, na koje se plasirao Filip, održaće se 4. marta u Novom Sadu, gde će se besednici takmičiti za filnale koje će biti organizovano u Beogradu 12. marta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6708
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.