Komentara: 4
Pregleda: 3219

Dulić: Tajkuni mi prete zbog jeftinih stanova

12.12.2010. u 17:57h
Izvor: Blic
<p>Posle objavljivanja podataka da posluje sa 70 državnih institucija u Subotici, ministar ekologije i prostornog planiranja Oliver Dulić tvrdi da posluje po zakonu i instrukcijama Agencije za borbu protiv korupcije i da nije u sukobu interesa. Sa druge strane, on navodi da je daleko opasnije to &scaron;to se na&scaron;ao na meti tajkuna koji mu prete jer im projektom jeftinijih stanova uskraćuje stotine miliona evra profita.</p>
Dulić: Tajkuni mi prete zbog jeftinih stanova

Kako objašnjavate činjenicu da institucije u Subotici kupuju računarsku opremu od vaše firme?

- Već jedanaest godina firma posluje i učestvuje u postupcima javnih nabavki - neke dobijemo, neke gubimo. Samo dvadeset odsto našeg poslovanja čini poslovanje sa državnim ustanovama.

Da li biste sa njima mogli da sklopite posao da niste iz DS i da niste ministar?
- Najbolje poslovne rezultate imao sam kada sam bio bez ijedne funkcije, u vreme kada sam bio u opoziciji - od 2004. do 2007. godine. Nevezano za ovaj slučaj, već nekoliko meseci pokušavaju da me predstave kao korumpiranog.

Ko to, po vama, radi?
- Na početku rada u ministarstvu kada sam rešio da uvedem red u oblast građevinarstva bio sam svestan da ćemo se sukobiti sa moćnim ljudima, kriminalnim strukturama i tajkunima koji su živeli od toga što su prali novac kroz građevinu.

Za koga tvrdite da vrši pritisak na vas?
- Kada smo ušli u projekat jeftinijih stanova, suočili smo se sa savetima i pretnjama da to ne činimo. Započeli smo gradnju 360.000 kvadratnih metara stambenog prostora koje bi, da ih ne gradimo mi, gradio neko drugi i prodavao za bar 300 ili 400 evra skuplje po kvadratu. To znači da smo tajkunima isterali iz džepa 120 miliona evra. Na Novom Beogradu naš projekat je u blizini kompleksa koji nije prodat. Ponudom jeftinijom za nekoliko stotina evra ugrozili smo još 100 miliona evra nečijeg profita. Odlučni smo da taj projekat sprovedemo do kraja.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3219
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.