Komentara: 8
Pregleda: 2448

Dva mladunca arktičkog belog vuka prinove u zoo-vrtu

07.06.2024. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
Dva mladunca arktičkog belog vuka prinove u zoo-vrtu

Dva arktička bela vuka rođena su u maju u Zoološkom vrtu na Paliću. Prve nedelje života provodili su uglavnom u objektu, ali otkako su prvi put izašli napolje, sve više vremena provode u spoljašnjem delu. 

 - Majka ih je tokom prvih nekoliko nedelja ljubomorno čuvala, čak nije puštala ni mužjaka da priđe, verovatno iz straha da ne povredi bebe. Krajem maja prvi put su izašli u spoljnu volijeru, a pošto su u pitanju dva mužjaka oni su stalno zajedno, igraju se zajedno, majka ih hrani zajedno, vlada prava porodična atmosfera među njima - objašnjava Sonja Mandić, direktor Zoološkog vrta. 

Dva mladunca arktičkog belog vuka prinove u zoo-vrtuBudući da temperature još uvek nisu izuzetno visoke, vreme im zasad nije problem, a posetioci ih mogu videt tokom čitavog dana, tokom radnog vremena zoo-vra, od 9 do 19h. 

 - Posetioci ih mogu videti tokom čitavog dana, s obzirom na to da otkad su izašli, i kako je toplije vreme, sve manje se vraćaju u objekat. Volijera je u hladovini, okružena drvećem i šumom, tako da im vrućine još uvek ne predstavljaju problem, a kada bude nastupila letnja žega, planiramo da im postavimo mikroprskalice za rashlađivanje - objašnjava sagvornica. 

Dva mladunca arktičkog belog vuka prinove u zoo-vrtuRoditeljski par vukova, Alba i Aris, mladi su par, kome je ovo prvo leglo. 

- Ovaj par vukova stigao nam je iz beogradskog zoo-vrta pre oko 2 godine. Ovo je njihovo prvo leglo. Zbog ograničenog prostora, ne planiramo da ih dalje razmnožavamo, a mladunci će ostati sa rodtieljima dok ne dostignu polnu zrelost, nakon čega će biti odlučeno da li će možda negde biti prebačeni - zaključuje sagovornica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 8
Pregleda: 2448
Povezane teme

ZOO vrt Palić

zoološki vrt na paliću

sonja mandić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.