Komentara: 2
Pregleda: 2403

Dve trećine roditelja neće vakcinisati dete

09.12.2009. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Dve trećine roditelja neće vakcinisati dete

Na pitanje da li će vakcinisati svoju decu 76.4% roditelja je odgovorilo da neće vakcinisati dete, pokazalo je istraživanje roditeljskog portala Bebac.com.

Kao najčešće razloge zbog kojih neće vakcinisati svoju decu roditelji su naveli sumnju u kvalitet vakcine – 42.8% i strah od kontraindikacija – 24.6%.

Ako te rezultate uporedimo sa onim koji su dobijeni na pitanje: „Kome najviše verujete?“ gde se više od polovine ispitanika izjasnilo da najviše veruje svom lekaru, zaključak je da bez obzira na zvaničan stav zdravstvenih ustanova o neophodnosti vakcinisanja, na relaciji poverenja lekar-pacijent, saveti su drugačiji. Posetioci sajta iznosili su svoja iskustva iz razgovora sa medicinskim radnicima, doktorima, pedijatrima, gde im oni jasno preporučuju da se ne vakcinišu.

Istraživanje je sprovedeno na portalu Bebac.com i trajalo je šest dana, od 02.12. do 08.12. U anketi je učestvovalo 2168 ispitanika. Najzastupljeniji u istraživanju su pre svega žene – 87%, odnosno roditelji – 77.9% i trudnice – 19.4%.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2403
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.