Komentara: 6
Pregleda: 5044

Dvojica nestala u Tisi

09.11.2009. u 03:24h
Izvor: Večernje novosti
<p>U Tisi, u pojasu između Martono&scaron;a sa bačke i Srpskog Krstura sa banatske strane, u nedelju oko podneva prevrnuo se putnički čamac sa sedam putnika. Pet osoba je uspelo da se spase, dok je njih dvoje najverovatnije na&scaron;lo smrt u nabujaloj hladnoj reci.</p>
Dvojica nestala u Tisi

Obale su se domogli Janoš Nađ, Dario Radulović, Vesna Majičić, Anastasija Stanivuk i Mirko Kub. Traga se za čamdžijom Zoranom Bernarom i Slobodanom Ilovcem. Svi su iz Subotice i radnici tamošnjeg transportnog preduzeća "Metko trans".
Grupa je čamcem, s martonoške obale, krenula na banatsku stranu reke. Uputili su se u ribarski kamp. Planirali su provod na ovom delu obale. Na polovini reke čamac se prevrnuo. Petoro ljudi doplivalo je do obale, a dvoje je nestalo.
Veoma brzo nakon prevrtanja na mesto događaja stigla je vatrogasno-spasilačka ekipa policije, a zatim i Služba hitne pomoći iz Kanjiže. Čamcima su spasioci špartali nekoliko časova, ali bez
uspeha. Pretragu je prekinuo mrak.
Aleksandar Bošnjak, koji je u vreme tragedije lovio ribu na reci kod Martonoša, objašnjava da je prevrtnuti čamac, po svemu sudeći, registrovan za šest osoba. Bio je dakle pretovaren.
- Reka je, međutim, nepredvidiva, pa je i manji teret riskantan. Treba znati ćudi Tise. I kad je najmirnija ume da iznenadi čamdžije - objašnjava Bošnjak.
Lekara iz Martonoša dr Ištvana Markija, jednog od članova spasilačke ekipe, zatičemo pored reke. U toku pretrage čeka da eventualno pronađenima ukaže pomoć.
- Prešli smo čamcima Tisu uzduž i popreko, nizvodno od mesta događaja, u dužini od nekoliko kilometara. Bez ikakvih rezultata - napominje dr Marki.
Policiju u Subotici su o nesreći obavestili krsturski ribari koji su se zatekli na obali na banatskoj obali Tise. Na sreću petorice putnika, usledila je brza intervencija pripadnika Pogranične policije sa Horgoša koji su na lice mesta stigli patrolnim čamcem i pomogli im da se spasu i zbrinu posle agonije u ledenoj reci.
Dežurni sudija Opštinskog suda u Kanjiži Žužana Erdeg-Nađ je, na osnovu ovlašćenja Okružnog suda u Kikindi, izdala nalog da se petorici spasenih putnika izvadi krv. Pretpostavlja se, naime, da je cela "posada" slavlje počela još ranije i da je alkohol bio njegov sastavni deo.

ISTO MESTO
ČAMAC sa sedmoricom Subotičana prevrnuo se gotovo na istom mestu na kojem se, pre nešto manje od mesec dana, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska u Mađarsku, udavilo 15 kosovskih Albanaca. I njihov čamac se, u olujnoj noći između 14. i 15. oktobra, prevrnuo otprilike na sredini reke. Za njihovim telima danima su tragali i naši i mađarski policajci.

BRZINA
SRPSKA policija je navela da je pokrenuta opsežna potraga za dvojicom nestalih Subotičana. Do prevrtanja čamca, saopštio je MUP, došlo je zbog prebrze vožnje.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5044
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.