Komentara: 0
Pregleda: 1188

Dvojno državljanstvo za Mađare

17.09.2010. u 13:01h
Izvor: RTV Yueco
Dvojno državljanstvo za Mađare

Mađarske stranke u Vojvodini su i zvanično pozdravile novi Zakon o državljanstvu Mađarske, koji omogućava Mađarima u okruženju da na znatno lakši i jednostavniji način dođu do državljanstva matične zemlje.

U zajedničkom saopštenju, koje su sinoć u Temerinu potpisali predsednici ili potpredsednici Saveza vojvođanskih Mađara, Demokratske partije vojvođanskih Mađara, Mađarskog građanskog saveza i Mađarskog pokreta nade, navodi se da taj zakon predstavlja "značajan korak ka integraciji mađarske zajednice u Karpatskom basenu".

Učesnici su se složili da olakšano dobijanje dvojnog državljanstva nije partijska, već nacionalna stvar, i najavili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da što veći broj vojvođanskih Mađara dobije i mađarski pasoš.

Potpredsednik SVM Zoltan Devavari je ukazao da će široka kampanja informisanja građana mađarske nacionalnosti o tom pitanju početi već krajem ovog meseca, u saradnji s Generalnim konzulatom Mađarske u Subotici. Novi Zakon o državljanstvu svečano je proglašen 20. avgusta, na Dan svetog Ištvana, a počeće da se primenjuje od 1. januara iduće godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1188
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.