Komentara: 0
Pregleda: 1462

Džez odsek u muzičkoj školi

17.09.2009. u 10:33h
Izvor: RTV Yueco
Džez odsek u muzičkoj školi

Muzička škola u Subotici pored klasične oformila je i odsek za Džez muziku i time obogatila svoj edukativni program i proširila ga usmeravanjem mladih muzičara ka modernijim muzičkim žanrovima. Upis novih đaka je u toku i uz polaganje posebnog prijemnog ispita otvorena je za sve mlade koji žele da se osim u klasičnoj oprobaju i u Džez muzici. Krajnji cilj jeste da se u budućnosti oforme novi orkestri, bendovi, pa i pojedinci koji će obogatiti muzičku kulturu grada Subotica.

Andrej Cvik ima samo 14 godina, a već pokazuje izuzetan muzički talenat i senzibiltiet. Od ove godine postaće polaznik novog odseka u Subotičkoj muzičkoj školi. U pitanju je Odsek za Džez i Zabavnu muziku gde će pored njega mnogi mladi muzičari imati prilike da kroz sistemski rad jednoga dana postanu profesionalni Džez muzičari i interpretatori.

Džez odsek u muzičkoj školi jeste novina, ali je time obogatila svoj edukativni program i proširila ga usmeravanjem mladih muzičara ka modernijim muzičkim žanrovima. Zainteresovanost mladih postala je realnost koja kroz sistemski plan i program podučava mlade buduće profesionalne muzičare.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1462
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.