Komentara: 0
Pregleda: 3043

Džudisti nižu uspehe

05.03.2013. u 11:18h
Izvor: RTV Yueco
Džudo klub "Spartak" prethodne nedelje učestvovao je na dva turnira sa kojih se vratio sa pregršt medalja i iskustvom koje će zasigurno mnogo značiti mladim džudistima ovog kluba.
Džudisti nižu uspehe

Na 15. međunarodnom džudo turniru u Turiji koje je održano proteklog vikenda učešće je uzelo 239 takmičara iz 28 klubova iz Hrvatske, Rumunije i Srbije, a Spartak je sa svojim sekcijama Čantavir i Bajmok poveo sedam svojih takmičara i osvojio tri medalje. Ekipu su činili Bastić Stefan, Božik Aron, Olah Tibor, Marton Tas, Pastor Csngor, Levente Kermeci i Tripunović Veljko.

Bronzanu medalju osvojio je Tripunović Veljko, koji je praktično samo zbog gripa u jednoj maratonskoj borbi propustio da medalja bude i sjajnija. Srebrnu medalju osvojio je Bastić Stefan (sekcija Čantavir), dok je njegov drugar Olah Tibor greškom organizatora ostao bez medalje. Za zlato se pobrinuo standardni Levente Kermeci (sekcija Bajmok) u plus kategoriji kome je teško i naći ozbiljnog protivnika. Ekipu su predvodili treneri Olah Atila, Marton Robert i Milan Bogić.

Takođe u nedelju, 3. marta takmičari džudo kluba "Spartak" učestvovali su na međunarodnom džudo turniru "Mogyi-Bacska" kup u susednoj Baji, na kom je ukupno  bilo 199 takmičara iz 21 kluba. Na put je krenulo sedam takmičara i kući donelo isto toliko medalja.

Bronzane medalje su osvojili Veljko Jegdić i Vukas Dušan, srebrne Vaci Boris, Bošnjak Vuk i Kaćanski Jugoslav, a zlatne Šašić Nikola i Milošev Mihajlo. U ekipnom plasmanu smo zbog brojnijih domaćih ekipa zauzeli sedmo mesto, ali to svakako ne umanjuje ovaj odličan rezultat. Ekipu je predvodio trener Milan Bogić.

Sportske stipendije za trojicu članova džudo kluba "Spartak"

Džudisti nižu uspehe

U nedelju je u Subotici u Velikoj većnici Gradske kuće organizovana dodela stipendija ispred Fondacije za razvoj sporta grada Subotice. Džudo klub "Spartak" je konkurisao sa 3 svoja takmičara, a komisija je odobrila stipendije za svu trojicu. Dobitnici su Veljko Tripunović, Filip Ilankovic i Mihajlo Šašić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3043
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.