Komentara: 0
Pregleda: 1792

Džudo: Borojević osvojio zlato na Evro kupu, mlađi Spartakovci doneli 12 medalja sa tri turnira

31.10.2023. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Džudo: Borojević osvojio zlato na Evro kupu, mlađi Spartakovci doneli 12 medalja sa tri turnira

Mateja Borojević, džudista Spartaka, okitio se zlatnom medaljom na Euro kupu za kadete održanom u Sloveniji. Borojević je nastupao u kategoriji plus 90kg i do odličja stigao uz maksimalan učinak pobedivši sve rivale ubedljivo iponom.

Prvo je savladao Slovenca Matavez Kuštera, potom je bio bolji od predstavnika Austrije Vardgesa. U finalnoj borbi sastao se sa Nemcem Kristijanom Vilhelm koga je takođe savladao iponom i popeo se na pobedničko postolje
Borojević se do sada okitio sa tri bronzane medalje, a ovog puta  je uspeo da ostvari dugo željeni rezultat i okiti se najsjajnijum odličjem na Evro Kupu. Sledeće takmičenje Euro kup biće održano u Mađarskoj gde će Mateja poslednji put nastupiti u konkurenciji kadeta.

Pored zlatne medalje koju je doneo Borojević, Spartakovci su se pobrinuli da njihova riznica bude bogatija za još 12 medalja sa tri takmičenja na kojima su nastupali.

Na turniru u Segedinu gde se nadmetalo 280 takmičara iz četiri zemlje džudisti Spartaka suosvojili su četiri medalje. Mihajlo Stokanović se okitio zlatom u kategoriji do 32kg, Maksim Muhadinović u kategodiji do 46kg uzeo je srebro kao i Relja Žagar u kategoriji do 32kg, dok je bronzanu medalju osvojio Luka Milić u kategoriji do 32kg. Ekipu su vodili treneri Sebastijan Popić i Dejan Vujinović

Sa Memorijalnog turnira „Josip Potneka” održanog u Osijeku gde su se borili džudisti iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine, Spartak se vratio sa pet osvojenih medalja. Zlato su osvojili Aleksa Nimčevoć, Novak Mamužić i Mihajlo Vujošević, dok su se bronzom okitili Dragan Rajačić i Kemiveš Cange

Sekcija iz Bajmoka je nastupala u Novom Sadu na trećem Memorijalnom turniru „Velikana Vojvodine” koji je okupio oko 480 takmičara iz 47 klubova iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Nemačke, Republike Srpske i Bugarske. Spartakovi takmičari su osvojili tri medalje pod vođstvom trenera Vladimira Tanaskovića. Srebrnu medalju izborila je Anđela Radaković u kategoriji do 44kg, bronzom su se okitie Alit Tot u kategoriji do 28kg i Emina mezei u kategoriji do 57kg.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1792
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

mateja borojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.