Komentara: 5
Pregleda: 7592
Foto

Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

08.06.2016. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Na svečanosti koja je upriličena juče u hotelu Patria povodom 50 godina Džudo kluba "Spartak" okupili su se brojni veterani, rukovodioci, treneri, takmičari i prijatelji kluba. Aktuelno rukovdstvo pokušalo je da na veliki jubilej pokuša da okupi što veći broj onih koji su tokom ova pola veka na neki način vezani za ovaj klub i koji su ostavili značajan trag.
Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

Džudo klub "Spartak" osnovan je 1966. godine, samo dve godine nakon što je ovaj sport uvršten u Olimpijske sportove. Po organizovanosti, masovnosti i uslovima treniranja ovaj klub danas stoji rame uz rame sa najjačim i najvećim klubovima u Srbiji. Klub ima 8 profesionalnih trenera koji poseduju prikladne licence i koji vode brigu o pet selekcija uzrasnih kategorija.

Tokom 50 godina postojanja Klub je iznedrio mnoge stručne i nagrađivane trenere, stvorio veliki broj vrhunskih takmičara, a kroz klub je prošlo preko 10.000 sportista.

U uvodnom delu podeljene su zahvalnice i priznanja zaslužnim članovima i ljudima koji su postavili prve temelje džudoa u Subotici. Na svečanosti su bili i predstavnici Džudo saveza Vojvodine, kao i brojni sportski prijatelji iz Srbije i inostranstva sa kojima Klub ima kvalitetnu saradnju.

Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

Veliki broj veterana, kao i trenera koji danas rade sa najmlađima bili su deo svečanosti u kojoj su se prisetili lepih ali i teških vremena tokom 50 godina postojanja. Prisetili su se velikih uspeha i razvoja džudoa u Subotici, onih koji su posvetili svoj život džudo sportu i zasluženo se nalaze među legendama ovog kluba. Među prvim subotičkim trenerima koji su nesebično delili svoje znanje nalaze se Miloš Ignjatović, Zoltan Varga, Ištvan Zoni, Dušan Rodić, Zvonko Radnanić i Dušan Bartaloš.

Na kraju svečanosti podele priznanja našao se jedan od osnivača kluba, dugogodišnji trener i sportski radnik Dušan Bartaloš, koji je nagrađen i najvrednijim priznanjem, ovacijama onih sa kojima je sarađivao tokom svog dugogodišnjeg stručnog rada u klubu.

Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

Među brojnim prijateljima kluba koji su dobili zahvalnice našli su se, između ostalih, Milorad Ćopić, Tibor Cindrić, Sreten Damnjanović, Modest Dulić, Dušan Mirčeski, Saša Grba, Zoran Karadžić, Dragana Šašić, Robert Tot, predstavnici sportskih udruženja iz Subotice i subotički mediji. Zahvalnice su dobili i predstavnici Džudo saveza Srbije i Vojvodine.

Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

Džudo klub "Spartak" posle dosta vremena ima svoj prostor za treniranje u subotičkoj Hali sportova, a pored Subotice ima i tri sekcije - u Bajmoku i Čantaviru, kao i u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu SUbotica. Mladi džudisti sa kojima se stručno i posvećeno radi, iz godine u godinu pokazuju talenat, a uz naporan i predan rad ostvaruju i zapažene rezultate.

Džudisti Spartaka, kako mlađe kategorije tako i veterani nastupaju na brojnim takmičenjima kako u Srbiji tako i u regionu. Klub iz Subotice je idejni tvorac Regionalne Evrolige u okviru koje nastupaju klubovi, odnosno takmičari iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

Prisutnima se obratio predsednik kluba Branko Tot. On je pozdravio goste i zahvalio se svim generacijama takmičarima, osnivačima i svima koji su doprineli da Džudo klub "Spartak" bude danas ono što jeste.

- "Davne 1966. godine grupa džudista i vizonara osnovala je ovaj klub. nisu imali prostorije za rad, nisu imali sredstava, imali su nešto malo opeme, ali imali su viziju, hrabrost, ljubav prema ovom sportu i veliko srce. Danas stručni treneri rade sa velikim brojem dece, imamo odlične uslove za rad i pravimo sasvim zadovoljavajuće rezultate" - rekao je između ostalog Tot.

Predsednik kluba je u svom govoru istakao da je zahvaljujući velikoj ljubavi i profesionalizmu dosadašnjih uprava klub iz godine u godinu postajao sve stabilniji i organizovaniji, da je postojala dugoročna vizija, a u tome su kako kažu imali svesrdnu podršku pre svih pokrajskog sekretarijata za omladinu i sport i Džudo saveza Vojvodine.

Džudo klub "Spartak" obeležio 50 godina postojanja

Po završetku svečanog dela druženje je nastavljeno u prijatnom ambijentu hotela Patria.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak" Obeležavanje 50 godina Džudo kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 7592
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.