Komentara: 0
Pregleda: 4694

Ekološke letnje učionice u Subotici

22.11.2010. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Ekološke letnje učionice u Subotici

U Gerontološkom centru predstavljen je projekta ,,Ekološka letnja učionica - edukacija u izradi projektnih predloga iz oblasti zaštite životne sredine uz primenu intersektoralnog pristupa,,. Republički Fonda za zaštitu životne sredine izdvojio je 2,5 miliona dinara za projekat, a potpomognut je i od strane grada. Svečanoj prezentaciji „Ekoloških učionica" prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, ministar životne sredine i prostornog planiranja, gradonačelnik, kao i direktori mnogih javnih i komunalnih preduzeća.

Ideja projekta „Ekološke letnje učionice" je da se na jednom mestu nađu svi koji žele da nešto nauče o životnoj sredini i njenom očuvanju, kao i da podele svoje znanje, a sve u cilju podizanja ekološke svesti kod građana.Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da je Gerontološki centar u Subotici uvek išao korak napred u odnosu na druge ustanove socijalne zaštite.

U pomenutoj ustanovi se realizuje nekoliko ekoloških projekata, a „ekološke letnje učionice" bile bi „kruna" svih, jer bi unuci zajedno sa bakama i dekama imali priliku da uče kako da očuvaju okolinu.Projekat je zamišljen da se realizuje u tri faze. Prvo da se izda priručnik o pisanju projekata, koji će biti štampan u 500 primeraka i podeljen građanima besplatno. Drugo da se uredi dvorište objekta u ulici 27.marta i da se nabavi potrebna oprema koja bi zadovoljavala ekološke standarde.

Planirano je da u dvorištu Doma za negu do 23.aprila naredne godine budu izgrađene ekološke letnje učionice.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4694
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.