Komentara: 2
Pregleda: 2451

Ekonomski fakultet pokreće podkast namenjen široj javnosti

28.05.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet pokreće podkast namenjen široj javnosti

Ekonomski fakultet pokreće podkast pod nazivom "Ekonomix", koji ima za cilj da široj javnosti objasni primenu ekonomskih znanja u svakodnevnom životu, odnosno predavači će, bez upotrebe stručne terminologije, građanima približiti kako se ekonomski procesi reflektuju na život svakog od nas.

Bavićemo se zanimljivim temama koje interesuju širu javnost i terminologiju ćemo prilagoditi najširoj publici. U skladu sa tim, podnaslov našeg podkasta je  "O ekonomiji bez velikih reči" - počinje priču prof. dr Aleksandar Čučković sa Ekonomskog fakulteta - Cilj nam je da obradimo teme iz svakodnevnog života i da predočimo javnosti kako se ekonomski procesi mogu reflektovati na svakodnevni život. Dakle, svi smo mi pomalo ekonomsti, ako ništa drugo svi upravljamo kućnim budžetom i planiramo svoje prihode i rashode, pa je korisno razumeti neke procese. To će biti jedna edukacija u vrlo blagom smislu ili, preciznije, glasno razmišljanje o stvarima koje nas okružuju i događajima koji su aktuelni.

Ekonomski fakultet pokreće podkast namenjen široj javnostiGost prvog podkasta, koji će biti emitovan 5. juna na Youtube kanalu "Ekonomix", biće Branko Milanović jedan od vodećih makroekonomista u svetu, odnosno stručnjak za pitanje ekonomske nejednakosti. 

- Nejednakost je izuzetno zanimljiva tema. Sećamo se nekih ranijih perioda kada je možda bila izraženija skromnost življenja, ali je nejednakost bila uravnoteženija, odnosno bili smo bliže jedni drugima po ekonomskoj, kupovnoj moći... E, sada smo već decenijama u periodu u kom vlada velika nestabilnost i sve veće razlike. Gost prvog podkasta je neko ko ume da objasni zašto se to dešava. Naravno, tim objašnjenjem neće biti promenjena situacija, ali će nam pomoći da razumemo i prihvatimo ono što moramo, odnosno da uvid u ono što ne moramo, odnosne kako možemo i drugačije postupati - zaključuje sagovornik.

U ulozi voditelja biće psiholog, Gorana Francišković, a podkast će biti emitovan na svake dve nedelje, počevši od srede (5. juna).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 2451
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

aleksandar čučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.