Komentara: 1
Pregleda: 2755

Emotivni rastanak ŽFK "Spartak" i Tijane Filipović posle 10 godina saradnje

11.06.2024. u 15:24h > 15:26
Izvor: Subotica.com
Emotivni rastanak ŽFK "Spartak" i Tijane Filipović posle 10 godina saradnje
Foto: ŽFK "Spartak"

Tijana Filipović, fudbalerka Spartaka, nakon 10 godina napušta redove „golubica“ i prelazi u Spartak iz Moskve sa kojim je potpisala dvogodišnji ugovor. Svojim igrama u ŽFK „Spartak“ ostavila je dubok trag, dala je veliki doprinos u postizanju sjajnih rezultata i ispisivanju klupske istorije zlatnim slovima u protekloj deceniji.

-    Tijana je rasla i prošla sve faze razvoja našeg kluba. Nema tog uspeha u kojem ona nije učestvovala. Zlatnim je slovima ispisala istoriju Spartaka i ogroman doprinos dala da mi danas vidimo sve te trofeje koji su došli zahvaljujući njenim igrama i golovima. Nema utakmica gde ona nije bila „udarna pesnica“ našeg kluba, jer je ili asistirala ili davala golove. Godimana unazad je bila ubedljivo najbolji igrač Srbije – rekao je Zoran Arsić, predsednik ŽFK „Spartak“ -  Možemo da kažemo da velika zvezda ovoga kluba odlazi na privremeni rad u inostranstvo, a mi ostavljamo otvorana vrata za Tijanu.  Želimo joj prevashodno zravlje, sportsku sreću i da nastavi biti i dalje dobar promoter našeg kluba, Subotice i Srbije.

Emotivni rastanak ŽFK "Spartak" i Tijane Filipović posle 10 godina saradnje

Ističući da je Spartak za nju velika porodica, Tijana je uz emotivni govor rekla da joj je teško zbog rastanka, ali da je spremna za nove izazove u karijeri.

- Spartak je za mene velika porodica. Ovde sam odrasla i bez ovog kluba ne bih bila to što jesam danas. Mislim da sam izrasla u jednu veliku igračicu i da svoj put moram da nastavim  u nekom drugom klubu. Teško jeste, ali došao je taj trenutak da se rastanemo i mislim da sam spremna za taj neki naredni korak – istakla je Filipovićeva.

Emotivni rastanak ŽFK "Spartak" i Tijane Filipović posle 10 godina saradnje

Spartakova "desetka" se zahvalila svima za pruženo tokom proteklih godina koje je provela u „jatu golubica“.

Zahvaljujem  se pre svih treneru Borisu Arsiću koji je uvek bio tu za mene i kada je bilo dobro i loše. Uvek me je stavljao u prvi plan i podržavao i zbog toga sam tu gde jesam. Teško mi je zbog rastanka od svih tih saigračica sa kojima sam igrala dugi niz godina i njima se zahvaljujem i želim im sreću. Znam da će se potruditi da vrate titulu gde treba. Veliko hvala i mom kapitenu Violeti Slović koji je bezbroj puta bila uz mene. Sigurna sam da će uraditi ono najbolje, zaplsati na terenu i vratiti titulu u Suboticu – rekla je Tijana.

Emotivni rastanak ŽFK "Spartak" i Tijane Filipović posle 10 godina saradnjeRukovodstvo kluba uručilo joj je simbolične poklone koji će je uvek podsećati na trenutke proveden u redovima Spartaka, višestrukog šampiona Srbije. Predsednik kluba uručio joj je knjigu „Sveto pismo“, potom dres sa brojem 10 koji je Tijana nosila tokom provedene decenije u subotičkom superligašu i prvu knjižica kada je registrovana za Spartak.

Tijana Filipović fudbalsku karijeru je počela u Slovenu iz Rume odakle je i došla u redove Spartaka 12. februara 2014. godine. Igrala je za reprezentaciju Srbije u svim mlađim, a sada je jedna od najvažnijih igračica našeg prvog tima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 dana
Komentara: 1
Pregleda: 2755
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.