Komentara: 32
Pregleda: 15249

Epidemiološka situacija pod kontrolom

13.07.2020. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
I pored porasta broja zaraženih građana, epidemiološka situacija u Subotici je pod kontrolom, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije. Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica, od početka epidemije, zaključno sa jučerašnjim danom, registrovano je ukupno 115 osoba zaraženih virusom kovid-19, što znači da je u odnosu na pre nedelju dana broj obolelih Subotičana porastao za 17. Od početka epidemije, četvoro naših sugrađana izgubilo je bitku sa korona virusom.
Epidemiološka situacija pod kontrolom

Prema današnjem izveštaju subotičke bolnice, u protekla 24 sata u respiratornoj ambulanti pregledano je 20 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima, od kojih je osam zadržano na bolničkom lečenju.

Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 31 pacijent, od kojih je 19 pozitivno na korona virus. Danas je poslat 21 uzorak na PCR testiranje, a svi hospitalizovani pacijenti u bolnici su, za sada, stabilnog kliničkog stanja.

- Iz sata u sat pratimo situaciju u gradu i državi, ali napominjem da je sada najvažnija stvar lična odgovornost svakog od nas, kako bismo zaštitili svoje zdravlje i živote. Evidentan je pad izdržljivosti kod svih, jer sve ovo dugo traje i sve je veći broj ljudi koji više nisu spremni da tokom leta praktikuju mere zaštite. Rezultat toga, nažalost, već daje posledice koje se ogledaju u porastu zaraženih infekcijom kovid-19 - navode iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Zbog ozbiljnosti situacije, Gradski štab je prošle nedelje doneo Naredbu kojom je, između ostalog, obavezna upotreba zaštitnih maski i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metra u svim zatvorenim prostorima.

Još jednom upućujemo apel svim građanima da brojke govore da je krajnje vreme da se shvati ozbiljnost situacije i neophodnost pridržavanja svih mera naloženih od strane Kriznog štaba Republike Srbije i Gradskog štaba za vanredne situacije, kako ne bismo došli u situaciju u kojoj su se našli mnogi gradovi u Srbiji - dodaju iz Gradskog štaba.

Subotička bolnica je danas saopštila da među zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi nema novih kovid pozitivnih slučajeva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 32
Pregleda: 15249

Povezana vest

Povezane teme

štab za vanredne situacije

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.