Komentara: 17
Pregleda: 10364

Ervin Katona treći na svetu

16.11.2014. u 00:28h
Izvor: Subotica.com
Austrijanac Martin Vildauer novi je šampion sveta u Strongmen ligi šampiona za 2014. godinu, Poljak Kšištof Radzikovski zauzeo je drugo mesto, dok je jedini predstavnik Srbije u ovom svetskom šampionatu, Subotičanin Ervin Katona, u ukupnom plasmanu treći. Thor Bjornson "Planina", sa Islanda, zvezda TV serijala "Igre prestola" bio je najbolji u malezijskoj epizodi Strogmen nadmetanja.
Ervin Katona treći na svetu

Veliko finale ovogodišnje sezone SCL je održano u petak i subotu u glavnom gradu Malezije Kuala Lumpuru, na Trgu nezavisnosti, na kome je 14 najjačih ljudi sveta odmerilo snage u 6 disciplina.

Takmičari su vukli autobus od 18 tona, povlačili kamion od 16 tona, nosili kofere težine 280 kilograma, držali tegove ispred sebe od po 15 kilograma, dizali balvane od 145 kilograma iznad glave i podizali kombije.

Iako je pobednik finala mogao biti bilo ko od prve trojice, situaciju je dodatno zakomplikovala povreda Martina Vildauera prvog takmičarskog dana. Međutim, Austrijanac je sa povređenom tetivom nastavio da se takmiči i pobedio u ukupnom skoru.

"Zadovoljan sam osvojenim trećim mestom na svetu u ovoj sezoni, to je više nego što sam očekivao nakon što sam povredio biceps pre dva meseca", kaže za RTS Ervin Katona. On dodaje da je za popularizaciju ovog sporta u Srbiji bilo značajno što se serijal ove godine emituje na RTS-u.

Gledaoci će dve epizode malezijskog finala Strongmen lige šampiona videti na programu RTS-a tokom decembra ove godine. Ervina je na ovom velikom takmičenju pratila subotička ekipa Play video production, zahvaljujući kojoj imamo ove eksluzivne fotografije značajnog uspeha našeg sugrađanina.

Ervin Katona treći na svetu

Ervin Katona u Kuala Lumpuru

Ervin Katona treći na svetu

Prvi dan svetskog finala Strongman Champions League - Ervin Katona vuče autobus

Ervin Katona treći na svetu

Ervin Katona treći na svetu

Ervin Katona treći na svetu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 10364
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.