Komentara: 0
Pregleda: 2301

Etno dan

02.03.2010. u 19:00h
Izvor: RTV Yueco
Etno dan

U osnovnoj školi Sveti Sava danas je održan “Etno dan” pod istoimenim projektom koji je odobrio Vojvodjanski centar za ljudska prava. Ovaj projekat traje već dve godine u Subotici, a OŠ Sveti Sava danas je organizovala etno dan Nemačke nacionalne manjine, te su deca iz škole pripremila kulturno zabavni program na temu Nemačke.

Etno dan ima za cilj da kroz temetski pristup nastave afirmiše decu o različitim nacionalnim manjinama, da se deca upoznaju sa, ovoga puta, Nemačkom kulturom, jezikom i običajima.

Ovo je druga škola koja organizuje etno dan o Nemačkoj nacionalnoj manjini. Prošle godine organizovala je OŠ Ivan Goran Kovačić, dok su ostalale škole obradjivale druge nacionalne zajednice.

Nemački narodni savez je pripremio materijal sa osnovnim podacima o Nemačkoj kulturi, jeziku, tradiciji, koji bi trebalo da bude prosleđen školama širom Vojvodine i Srbije, dok će deca u školama imati zadatak da svojim idejama I kreativnošću doprinesu lakšem upoznavanju Nemačke kulture.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2301
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.