Komentara: 2
Pregleda: 2864

Evro-radionica: Neću mito, hoću platu

17.02.2011. u 14:45h
Izvor: RTV
Evro-radionica: Neću mito, hoću platu

"Ne primam mito, radim za platu" naziv je radionice koja će u naredna dva dana biti organizovana u Subotici. Reč je o edukaciji iz oblasti aktivne borbe protiv korupcije, uz prezentaciju dobrih primera iz prakse zemalja Evropske unije, koju sprovodi Udruženje građana "Srbija u pokretu" iz Beograda.

Edukaciju je podržala Evropska unija kroz projekat "Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU", rekao je za Radio televiziju Vojvodine koordinator udruženja za Suboticu, Vladimir Antić.

Prema njegovim rečima ideji su se pridružile i lokalne samouprave pet gradova u kojima se program obuke sprovodi, kao i sve zdravstvene ustanove u Srbiji, Srpsko lekarsko društvo, Društvo lekara Vojvodine i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u želji da se podigne nivo svesti o tom problemu i da se ukaže na načine na koje se on može rešiti.

Predavači će biti sertifikovani treneri, lekari, stomatolozi i farmaceuti, a predviđeno je i da volonteri organizacije u domovima zdravlja dele promotivni materijal koji će lekarima biti značajna smernica. Oni će takođe raditi i sa građanima, sa ciljem da ih upoznaju na koji način treba da reaguju i da ne pristaju na to da učestvuju u mehanizmima koji bi mogli da podstiču korupciju, naglasio je Antić i dodao da primenu tih načela u praksi očekuju veoma brzo.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2864
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.