Komentara: 12
Pregleda: 5511

Festival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

11.09.2024. u 09:00h
Ako 14. septembra pustite da vas vodi miris dobre domaće hrane, nesumnjivo ćete završiti u Višnjevcu gde se tog dana održava 2. Festival domaće hrane. U ponudi će se naći više od 20 vrsta domaćih jela pripremanih po tradicionalnim receptima - pasulj, gulaš, riblja čorba, paprikaš, sarmice u vinovoj lozi, mućkalice, škembići, kupus sa ovčetinom i još mnogo toga.
Festival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

Nakon što se na prvom Festivalu domaće hrane održanom u februaru ove godine, tražila porcija više, a o ukusima domaćih jela pričalo danima, organizatori su odlučili da održavanje Festivala pomere prema kraju godine, i smeste u septembar.

 - Poučeni iskustvima sa prvog Festivala, gde smo pretrpeli kritike, pre svega da nije bilo dovoljno hrane, ovog puta ćemo se bolje spremiti. Pripremićemo veće količine hrane, raznovrsnost ostaje ista, a potrudićemo se da celokupna organizacija bude na višem nivou nego prethodni put. Budući da je to bio prvi put da organizujemo takvu manifestaciju, sada smo spremniji, naučili smo na sopstvenim greškama i iskustvu. Festival se ovog puta pomera iza zgrade kafane, tamo gde je, posetioci se sigurno sećaju, bio prostor za dvorac na naduvavanje i trambolinu. Biće postavljene kućice i naznačeno gde se šta kuva , biće sve preglednije - objašnjava Milijana Knežević iz organizacije. 

Festival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

Program će početi u 10 sati, dok se jela mogu degustirati od 11h. Tokom prepodneva za dobru atmosferu će biti zadužen didžej, a u popodnevnim će uslediti tombola i živa muzika. 

 - U 16 časova imaćemo tombolu, na kojoj će se deliti veoma vredne nagrade. Posle tombole nastavlja se program, imaćemo i živu svirku. Cene jela će, kao i prošlog puta biti simbolične.

Festival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

Festival domaće hrane po drugi put u VišnjevcuFestival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

Budući da se na prvom izdanju Festivala, sem slanih specijaliteta, tražio i kolač više, ovog puta odlučili su da obogate ponudu. 

 - Prošli put smo nas tri napravile oko 20 kilograma kolača, ali ove godine će biti oko 25 vrsta kolača. Biće starinskih kolača, koje ćemo pripremati po tradicionalnim receptima, ali i novih poput mafina, krofnica, pops kuglica, imaćemo kolače za sve generacije - ističe Adriana Sebenji iz organizacije. 

Festival domaće hrane po drugi put u Višnjevcu

Adresa na koju treba da se uputite u subotu je Marka Oreškovića 20 a kako budete prilazili teško će biti promašiti. Čulo mirisa dovešće na pravo mesto.

Postavljeno pre 1 dan i 12 časova
Komentara: 12
Pregleda: 5511
Povezane teme

višnjevac

festival hrane u višnjevcu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.