Komentara: 0
Pregleda: 1272

Festival "Ekoslavija" 29. i 30. januara u onlajn formatu

27.01.2021. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja "4. Mini Jugoslavija", Festival ekologije i antifašizma "Ekoslavija" održaće se 29. i 30. januara u onlajn formatu, a u dva festivalska dana sve zainteresovane očekuju tribine, projekcije filmova i snimci koncerata.
Festival "Ekoslavija" 29. i 30. januara u onlajn formatu

Kako objašnjavaju organizatori, festival predstavlja nastavak ideje koju su prvi put ostvarili u septembru prošle godine u parku Mini Jugoslavija, a koja ima za cilj promociju ekoloških principa kao životnog stila koji ima pozitivan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi, ali i antifašizma kao univerzalne humanističke vrednosti i temelja društva zasnovanog na jednakosti, bratstvu i solidarnosti među ljudima.

- Smatramo da susret ova dva koncepta i njihovo sprovođenje u praksi, zaštite životne sredine u odnosu na prirodu i antifašizma u odnosu na društvo, može obezbediti održiv razvoj i humane odnose u našim selima, gradovima i društvima - navode organizatori, dodajući da im je ovoga puta namera da svoju ideju približe ljudima i u onlajn prostoru. - Takođe, u opštoj krizi želimo da tokom nastupa i podrške muzičara koji nastupaju na našem festivalu, iskoristimo priliku da se solidarišemo i pomognemo ugroženim sugrađanima, prikupljajući donacije za inicijativu "Obrok solidarnosti", u okviru koje samoorganizovana grupa pod okriljem Združene akcije "Krov nad glavom" kuva i distribuira tople obroke ugroženim ljudima na teritoriji grada Subotice. Do sada se kroz pomenutu akciju skuvalo i podelilo preko 700 toplih obroka, a svojim doprinosom u prikupljanju donacija želimo da pomognemo da akcija traje što duže.

Program festivala možete pratiti putem Fejsbuk stranice "Ekoslavija – Festival ekologije i antifašizma", a svi koji žele da podrže inicijativu "Obrok solidarnosti" donacije mogu uplatiti na dinarski račun:

200-2817610101029-03 (Poštanska štedionica)
Svrha uplate: Obrok Solidarnosti Subotica
Primalac: Udruženje 4. Mini Jugoslavija, Otmara Majera 10.
Šifra plaćanja: 289 

Program Festivala ekologije i antifašizma "Ekoslavija"

Petak, 29. januar

  • 16:00h Ekološka tribina "Eko aktivizam - borba do čiste kapi". Razgovor sa Ivom Marković - Pravo na vodu, Organizacija za političku ekologiju "Polekol", i Zvezdanom Kalmarem, izvršnim direktorom Centra za ekologiju i održivi razvoj. Razgovor vodi Goran Gabrić, inženjer zaštite životne sredine. Razgovor možete pratiti na zoom linku.
  • 19:00 "100 Skokova" (Daniel Kovač/Stipan Milodanović, 2016). Kratak film jedne od najznačajnijih figura naše rokenrol scene, Daniela Kovača, umetnika, pisca i muzičara.
  • 19:15 Koncertni snimci: "Stroberiz" (Subotica), "Frik iz kvarta" (Hrvatska) i "Lepša Brena" (Novi Sad).

Subotica, 30. januar

  • 16:00 Tribina: Istorija i politika. Razgovor sa istoričarem Milanom Radanovićem, razgovor vodi Vukašin Marić, student istorije. Razgovor možete pratiti zoom linku.
  • 19:00 Pesma: ZA "Krov nad glavom" (Maja Solar).
  • 19:15 Koncertni snimci: Nikola Radonjić (Subotica), "Gordanov Blues Ghetto" (Subotica) i "Doozer McDooze" (UK).
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1272
Povezane teme

ekoslavija

festival ekologije i antifašizma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.