Komentara: 2
Pregleda: 2458

Festival "Jazzik" u septembru

06.08.2013. u 17:42h
Subotički internacionalni džez festival Jazzik održaće se 24. i 25. septembra na sceni Jadran Narodnog pozorišta.
Festival "Jazzik" u septembru

Ambasada SAD, ponovo je stala uz Jazzik kao manifestaciju od velikog značaja za promovisanje kulturne raznolikosti, i pritom, promociju originalne američke džez kulture.

Pored Grada Subotice i Američke ambasade, koji finansijski podržavaju festival, od velikog je značaja podrška i drugih institucija pokrajine i republike koja nam je obećana, podrška Ambasade Republike Mađarske, Zavoda za razvoj kulture vojvođanskih Hrvata, kao i saradnja sa lokalnim institucijama kulture poput Muzičke škole Subotica, Junior Music Stodija, Art biskopa Aleksandar Lifka, Narodnog pozorišta, Biblioteke Subotica i Američkog kutka.

Ove godine, 24. septembra u Subotici će nastupiti Valas Roni (Wallace Roney), poznati svetski trubač, učenik Dejvisa Majlsa, Klarka Terija i Dizi Gilespija koji će svirati na Majlsovoj trubi!

Pored Runija, njegov kvintet čine vrsni muzičari : Ben Solomon (tenor saksofon), Viktor Gold (klavir), Rašaan Karter (bas), Kaš Ebadej (bubnjevi).

Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2458
Povezane teme

Jazzik Festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.