Komentara: 0
Pregleda: 1248

Festival "Pisci u fokusu" vraća poverenje u reč

19.02.2009. u 17:08h
Izvor: RTV
Festival "Pisci u fokusu" vraća poverenje u reč

Od 25. do 27. februara u Amfiteatru Otvorenog univerziteta u Subotici održaće se drugi po redu Književni festival "Pisci u fokusu".

Pad informatičke bombe je uspostavio skopički režim ubrzane konzumacije slika i znakova. Medijska "ekstaza komunikacije" je uticala na njen nedostatak, i govorimo o savremenoj kulturi u kojoj pisana reč, govor, jezik, slovo i pismo postaju "suvišak stvarnosti" i poslednja brana za nesmetanu "tiraniju trenutka", navedeno je u saopštenju organizatora ovog festivala.

Gosti drugog po redu Književnog festivala u Subotici jesu pisci iz Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore i Srbije koji svojim delima vraćaju poverenje u lepotu reči, uveravajući nas da postoje vrednosti koje nisu relativizovane, da postoji svet u kojem smislenost i svrhu ne određuju Drugi...

Dušan Kovačević, poznati dramski pisac i scenarista, predstaviće se prvog dana Festivala i ugostiti glumca Lazara Ristovskog.

Među učesnicima, naći će se i Nikola Malović, Atila Balaž, Katarina Haker, Zoran Ferić, Zoran Živković, a neki od njih će takođe dovesti svoje goste.

Festival će upotpuniti i muzički program. Svake večeri, nakon zvaničnog predstavljanja gostiju, nastupiće bendovi iz Subotice, Beograda i Novog Sada.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1248
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.