Komentara: 0
Pregleda: 621

Festivalski film “Osam prizora na jezeru Biva” u novom terminu

25.07.2024. u 08:24h
Izvor: Subotica.com
Projekcija filma “Osam prizora na jezeru Biva” estonskog reditelja Marka Rata, u selekciji “Paralele i sudari” 31. Festivala evropskog filma Palić, umesto u prvobitno najavljenom terminu (24. jula) biće održana danas (četvrtak) u 16 časova u bioskopu Abazija.
Festivalski film “Osam prizora na jezeru Biva” u novom terminu

Posetioci koji su kupili kartu za originalni termin moći će da pogledaju film u novom terminu sa istim ulaznicama. Reditelj Marko Rat nalazi se na Paliću i učestovaće u razgovoru sa publikom nakon filma.

Film “8 prizora na jezeru Biva” naziv je dobio po istočnjačkoj umetničkoj tradiciji “osam prizora” koja opisuje stanje uma čoveka kroz osam pesničkih motiva, kao što su večernji sjaj, prvi sneg, jedra koja se vraćaju uveče, noćna kiša, jesenji mesec, zvono u hramu, svež povetarac, let divljih gusaka. Ovi motivi pružaju okvir za osam isprepletenih tragičnih ljubavnih priča smeštenih u moderna staroverska ribarska sela blizu Čudskog jezera, koja stoje na obodima estonsko-ruskih naselja i kulture.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 16 časova i 11 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 621
Povezane teme

festival evropskog filma palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.