Komentara: 0
Pregleda: 414

Filmska muzika u izvođenju novosadskog "Big benda" 29. avgusta u parku Sinagoge

01.08.2024. u 11:15h
Izvor: Subotica.com
Filmska muzika u izvođenju novosadskog "Big benda" 29. avgusta u parku Sinagoge

Bend u sastavu Gabor Bunford (tenor saksofon), Aleksandar Bahun (klavir), Vladimir Jakovljević (gitara), i trube Strahinja Banović i Dragan Kozarčić nastupiće pod dirigentskom palicom i aranžera Fedora Vrtačnika. Vokalni solista na ovom koncertu biće Matia Zanata, tenor.

Koncert Novosadskog Big benda u dvorištu SInagoge biće održan 29. avgusta (četvrtak) od 20,30 časova. Organizator je Fondacija "Subotička sinagoga", a povodom višednevne proslave Dana Subotice.

Ulaz je besplatan.

Bend je osnovan 2003. godine od strane profesionalnih i renomiranih džez i pop muzičara Novog Sada. Tokom protekle dve decenije rada orkestar je priredio 620 koncerata, a nastupao je na gotovo svim kulturnim festivalima i manifestacijama u Srbiji i regionu.

Kreativnim koncertnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja, Novosadski Big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, Vojvodine i Srbije koji svoje programe predstavlja i na gostovanjima u inostranstvu.

U dosadašnjem radu Novosadski Big bend je nastupao u različitim formacijama, koje su uslovljene programskim sadržajima. Njegovu okosnicu danas čine najbolji džez i pop muzičari Novog Sada i Vojvodine: Ivan Blanuša (alt sax), Stojan Grubić (alt sax), Draško Korać (tenor sax), Dragan Kozarčić (truba), Atila Pete (truba), Strahinja Banović (truba), Petar Najdoski (truba), Vladimir Nežić (trombon), Stevan Dragaš  (trombon), Nikola Milanov (trombon), Saška Veljović (trombon), Aleksandar Bahun (klavir), Vladimir Jakovljević (gitara) i Ištvan Mađarić (bas gitara),a među njima i nekoliko istaknutih Subotičana - Gabor Bunford (tenor sax), Goran Evetović (bubnjevi)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 54 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 414
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.