Komentara: 0
Pregleda: 1876

Finansijski kolaps radio Subotice

19.02.2010. u 13:02h
Izvor: RTV
<p>Program i poslovanje Radio Subotice, jedinog medijskog servisa građana koji program za lokalnu sredinu emituje na tri jezika - srpskom, mađarskom i hrvatskom, dovedeni su u pitanje zbog smanjenja budžetskih dotacija.</p>
Finansijski kolaps radio Subotice

Rukovodstvo te kuće i sindikat zaposlenih obratili su se gradskim čelnicima, da bi pronašli rešenje koje neće podrazumevati otpuštanje radnika i smanjenje obima programa.

Smanjenje budžeta Javnog servisa grđana Subotice za petinu, nije prvo zakidanje iz opštinske kase. Jedna od ranijih posledica bilo je umanjenje zarada, a sa ovim, najnovijim i takva isplata nije izvesna.

Jedno od ponuđenih rešenja je racionalizacija, ali za zaposlene i rukovodstvo Radio Subotice, sa sadašnjim obimom programa, to je neizvodljivo, rekao je za Radio Novi Sad direktor te informativne kuće Antal Biači.

Radio Subotica, sa 24-ročasovnim programom na srpskom i na mađarskom jeziku i tri sata programa na hvatskom, oslanja se i na honorarne saradnike.

Prema ukupnom broju angažovanih novinara, daleko je ispod standarada u toj oblasti, kaže Biači kojeg zabrinjava moguća nezainteresovanost lokalne vlasti za očuvanje funkcije gradskog javnog servisa. Zbog toga očekuju odgovore i rešenja.

U suprotnom, program će morati da bude komercijalizovan, verovatno i redukovan, čime će biti doveden u pitanje čitav sistem javnog informisanja koji u Subotici, na loklalnom nivou, postoji već 42 godine.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1876
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.