Komentara: 0
Pregleda: 1762

FKU do sada u Suboticu investirao skoro 3 milijarde

28.04.2010. u 21:25h
Izvor: RTV Yueco
<p>Fond za kapitalna ulaganja, u saradnji sa Vladom republike Srbije, neće dozvoliti da stanu radovi na izgradnji, adaptaciji i rekonstrukciji Narodnog pozori&scaron;ta u Subotici - izjavio je danas u na&scaron;em gradu direktor Fonda Momčilo Milović.</p>
FKU do sada u Suboticu investirao skoro 3 milijarde

On je prilikom uručivanja Odluka o dodeli sredstava za realizaciju projekata vrednih preko 400 miliona dinara naglasio da će za radove na zgradi pozorišta u ovoj godini Fond izdvojiti 100 miliona dinara, a Vlada Srbije za završetak projekta - 15 miliona evra. U Subotici je do danas, na osnovu sredstava Fonda, počela ili završena izgradnja infrastrukture vredna skoro 3 milijarde dinara, a gradska uprava planira da sredstvima fonda u narednoj godini realizuje projekte vredne milijardu dinara.

Predstavnicima gradskih javnih preduzeća i institucija danas su predata rešenja o finansiranju projekata vrednih oko 415 miliona dinara. Za infrastrukturno opremanje nove industrijske zone odobreno je 90 miliona, za tehničku dokumentaciju i izgradnju saobraćajnice ulice Partizanskih baza 80 miliona, za tehničku dokumentaciju i izgradnju autobuskih stajališta 25 miliona, za sanaciju objekta Jevrejske zajednice skoro 600.000, za rekonstrukciju vatrogasnog doma u Bajmoku 2 miliolina i 900 hiljada, za azil za pse i mačke 15 miliona, za nastavak izgradnje fiskulturne sale škole u Đurđinu 65 miliona, za nastavak izgradnje i revitalizacije ulica u Mesnim zajednicama više od 23 miliona, a za izgradnju i rekonstrukciju ulica u prigradskim mesnim zajednicama 50 miliona, dok će za uređenje platoa dr Zorana Đinđića biti iydvojeno 2 miliona dinara. Fond će finansirati i izgradnju kolektora 2 u visini od 60 miliona dinara, a kao najvažnija ocenjena je podrška daljoj izgradnji Narodnog pozorišta u saradnji sa republikom.

Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, za 3 i po godine postojanja u Suboticu je plasirao 2 milijarde i 886 miliona dinara za rešavanje infrastrukturnih problema grada, čemu u Gradskoj kući ovom fondu duguju veliku zahvalnost.

U Gradskoj kući, nakon današnjih dobrih vesti iz Fonda za kapilana ulaganja, ne sede skrštenih ruku. Već sada se spremaju projekti kojima će grad aplicirati na sredstva fondu u sledećoj godini, a koji će prema prvim najavama biti vredni oko milijardu dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1762
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.