Komentara: 0
Pregleda: 4868

Fluorescentni prsluci za đake prvake

21.09.2009. u 10:46h
Izvor: RTV Yueco
Fluorescentni prsluci za đake prvake

Prvacima osnocne škole Sonja Marinković uručeni su fluorescentni prsluci kao i svetleće trake koje se kače na odeću ili školske torbe kako bi deca u saobraćaju bila uočljivija.

“Ovo je prsluk koji se nosi noću, kada prolaze automobili da budemo bolje vidljivi.“ - rekao nam je đak prvak Luka Savić.

„Goran je pre petnaestak godina bio baš moj učenik, jedan od boljih u školi, a sada je novinar u Beogradu, kako čujem, drago nam je da se setio svoje škole kada je osvojio nagradu s koleginicom. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju.“ - izjavio je direktor osnovne škole Sonja Marinković Miladin Maravić.

Subotičanin Goran Svilar i Ana Milojković osvojili su prvu nagradu na konkursu, čija je tema bila bezbednost najmlađih u u saobraćaju. Kao pobednici imali su pravo da izaberu jednu školu u Srbiji, kojoj će dodeliti prsluke. Celu akciju kao i sam konkurs podržala je kompanija OMV Srbija.

“Odlučio sam da to bude upravo moja osnovna škola iz prostog razloga što su i deca iz unutrašnjosti takođe ugrožena kao i deca iz velikih gradova u Srbiji. Najvažnije je da deca nose prsluke, da ne postane samo dekorativni odevni predmet, jer će ih vozači lakše prepoznavati u saobraćaju.“ - rekao je Goran Svilar.

Sigurni smo da je ovo prvi i pravi korak i da će najmlađi učesnici u saobraćaju biti bezbedniji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 4868
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.