Komentara: 8
Pregleda: 2788
Foto

"Folk music fest" po 9. put na Paliću predstojećeg vikenda (20-21. maj)

17.05.2023. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećeg vikenda, na Velikoj terasi na Paliću održaće se, po 9. put "Folk music festival", na kome će nastupiti neki od najpoznatijih izvođača tradicionalne narodne muzike ovih prostora.
"Folk music fest" po 9. put na Paliću predstojećeg vikenda (20-21. maj)

Koncertni program počeće već u subotu u 17 časova. 

 - Program će otvoriti domaćin, "Juhas orkestar" sa svojim aktuelnim programom. Naš orkestar ima tradiciju dugu više od 20 godina. Posle njih, od 18 časova, nastupiće ansambl "Ravnica", tamburaški orkestar dobro poznat Subotičanima, kao jedan od prepoznatljivih brendova Subotice i čitavog ovog kraja. Od 20 časova nastupiće grupa "Magoš" iz Budimpešte, koji je jedan od najstarijih tradicionalnih sastava u Karpatskom basenu. Nastupali su širom planete, od Amerike, peko čitave Evrope pa do Japana, izvodeći autentičnu mađarsku muziku - kaže Gabor Juhas, u ime organizatora Festivala. 

"Folk music fest" po 9. put na Paliću predstojećeg vikenda (20-21. maj)Program festivala nastavlja se u nedelju. Od 15 časova, u saradnji sa Udruženjem građana "Talentum", biće otvorena izložba narodnih rukotvorina. Nakon toga uslediće svečano otvaranje Festivala, na kome će godine biti predsednik Skupštine Subotice, Balint Pastor. Koncertni  program počinje u 16 programom za decu "Kerekordu", koji je jedna od najtraženijih produkcija ove vrste u Mađarskoj. Nakon toga, uslediće koncert tamburaškog orkestra "Danubia" iz Šikošda u Mađarskoj, zatim "Kokas Banda"  i "Čerempele", muzičkog sastava iz Pančeva. Od 20 časova posetioci će moći da uživaju u muzici orkestra "Bažava", jednog od najpoznatijih muzičkih sastava u Mađarskoj koji je uspešno nastupao širom planete. 

Programom su predviđene razne aktivnosti za najmlađe posetioce, kao što su BuSHOW - mađarski karneval maski, zatim revija narodnih nošnji i plesna igraonica za decu.

Ove godine "Fest" će biti bogatiji za gastro ćošak i ulicu vina. 

"Folk music fest" po 9. put na Paliću predstojećeg vikenda (20-21. maj)Učesnik programa, Nikola Jaramazović pozvao je sve ljude dobre volje da prisustvuju festivalu, jer je muzika uvek dobra za dušu. 

- Važno je da što više uzmemo učešća u ovakvim dešavanjima i kulturnim manifestacijama, jer to može samo da oplemeni ljudsku dušu. Donosimo ono najbolje što je iz naroda poteklo, a to je muzika i pesma - dodaje Nikola. 

Ferstival je organizovan u saradnji Udruženja građana "Juhasok" i DOO "Park Palić".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2788
Povezane teme

palić

folk music fest

nikola jaramazović

gabor juhas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.