Komentara: 1
Pregleda: 2395
Foto

Folkloraši "Mladosti" zablistali na smotri folklora u Valjevu

15.05.2024. u 09:25h
Izvor: Subotica.com
Članovi KUD "Mladost 1947", tokom proteklog vikenda, učestvovali su na smotri folklora u Valjevu gde su osvojili dve nagrade.
Folkloraši "Mladosti" zablistali na smotri folklora u Valjevu

Na ovoj smotri folklora učestvovale su II i III dečija grupa folklorne sekcije KUD "Mladost 1947", koje su oduševile prisutne svojom izvedbom.

U okviru takmičenja u kategoriji juniora, članovi III dečije grupe su pod rukovodstvom Nemanje Markovića, izveli koreografiju "Bunjevačke igre" Natalije Marković i osvojili drugo mesto. Njihov nastup je bio izuzetno dobro ocenjen od strane stručnog žirija, koji je istakao visok umetnički nivo u igranju, sviranju i pevanju.

Folkloraši "Mladosti" zablistali na smotri folklora u ValjevuFolkloraši "Mladosti" zablistali na smotri folklora u ValjevuPored diplome za izuzetan nastup, KUD "Mladost 1947" je dobio i prestižno priznanje - Plaketu Radojica Kuzmanović. Ovo priznanje se dodeljuje za umetničku nadgradnju tradicionalne narodne igre i nosi ime u čast preminulog dugogodišnjeg direktora Nacionalnog ansambla "KOLO" iz Beograda.

Ovi uspesi su rezultat predanog rada i posvećenosti članova KUD "Mladost 1947" i njihovih mentora, koji neumorno rade na očuvanju i promociji kulturne baštine Srbije koji ove godine obeležavaju 75 godina od osnivanja svog društva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 23 časova
Komentara: 1
Pregleda: 2395
Povezane teme

kud mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.