Komentara: 8
Pregleda: 2047

Fudbal: Bod protiv Vojvodine Spartaku doneo opstanak u Superligi

14.05.2021. u 20:59h
Izvor: Subotica.com
U vojvođanskom derbiju odigranom u okviru 37. kola Linglong Superlige Srbije Spartak i Vojvodina su podelili bodove. Spartak je rano stekao prednost golom Tufegdžića, ali su Novosađani uspeli u nastavku boljom igrom da dođu do izjednačenja. I osvojen bod dao je sigurnost „golubovima" da će opstati u ligi.
Fudbal: Bod protiv Vojvodine Spartaku doneo opstanak u Superligi

Spartak je prvi zapretio. Lazar Tufegdžić je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je Simić dobro intervenisao. Uzvratio je domaći tim brzim napadom, na sreću Dujmović je bio brži od Veljka Simića, uklizao je i sačuvao mrežu. Nije dugo trebalo Subotičanima da dobru igru krunišu vođstvom. Lazar Tufegdžić je posle duplog pasa sa Bijelovićem umakao odbrani Vojvodine i poslao loptu u dalji ugao. Pokušao je Vukadinović nešto kasnije, ali je bio neprecizan.

Kako su postigli gol „golubovi“ su se malo povukli i više posvetili defanzivi. Igra se smenjivala pred oba gola, ali nije bilo velikih pretnji po šuvare mreže sve do 39. minuta kada je Lazar Tufegdžić još jednom pokušao, nije uspeo ovog puta da nadmudri Simića. 

U nastavku je Vojvodina imala veću inicijativu. Prvo je pokušao Simić, ali je lopta završila pored stative. Igrao se 55. minut Spartak je mogao do drugog pogotka, ali je slabo tukao Ivančević glavom, Simić je odbranio. Stojković je pokušao da nadmudri Dujmovića, nije uspeo.

U 70. minutu Mrkaić se našao u povoljnoj šansi, glavom je uputio udarac i pogodio stativu. Posle velikog pritiska Vojvodina je izjednačila u 75. minutu nakon odlične akcije po desnoj strani Veljko Simić je povukao loptu uz aut liniji, uposlio Vukadinovića, a on Mrkaića pred golom Spartaka koji vešto vara Dujmovića i pogađa za poravnanje -1:1. 

Vojvodina - Spartak ŽK 1:1 (0:1)
Tufegdžić 13’ – Mrkaić 75’

Vojvodina: N.Simić, Devetak, Maksimović, Čović, Topić, Đorđević, Andrić (Đurić), V.Simić, Mrkaić, Stojković, Vukadinović.

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Vidović (Jović), Šimura,Vidaković (Jovanović),Bijelović (Bijelović), Tufegdžić, Srećković,Furtula (Đurasović).

U poslednjem kolu Spartak dočekuje ekipu Rada. Utakmica se igra u sredu od 18 i 30.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2047
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.