Komentara: 7
Pregleda: 1759

Fudbal: Bojan Arsić iz ŽFK "Spartak" izabran za člana Skupštine Asocijacije evropskih klubova

14.08.2023. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Bojan Arsić, generalni sekretar Ženskog fudbalskog kluba "Spartak", postao je član Skupštine novog saziva Asocijace evropskih klubova – ECA u sazivu za period od 2023. do 2027. godine. Generalna skupština u novom sazivu će se održati u Berlinu od 5. do 7. seprembra ove godine.
Fudbal: Bojan Arsić iz ŽFK "Spartak" izabran za člana Skupštine Asocijacije evropskih klubova

S obzirom da je Spartak decenijama najbolji klub u Srbiji, ka i da je na međunarodnoj sceni nekoliko puta imao ulogu domaćina u organizaciji kvalifikacija za Ligu šampiona, a upravo je Bojan Arsić prvi operativac srpskog šampiona bio zadužen za kompletnu organizaciji i na najbolji način uz saradnju ljudi iz kluba uspevao da ispuni sve zahteve za održavanje jednog takvog velikog sportskog događaja i doprinese razvoju ženskog fudbala izbor da postane član ECA nije slučajan.

- Počastvovan sam što ću biti deo Asocijace evropskih klubova i što ću imati priliku da predstavljam ženski fudbal Srbije , a na ovaj način je potvrženo da Spartak  u Evropskim okvirima uživa visok ugled i rejting – kaže Bojan ArsićU novom sazivu jedan od ciljeva će biti da svi članovi daju svoj doprinos sa novim idejama na izradi porojekta da menjamo ženski fudbal u Evropi na bolje kako bi se donela veća prava i mođućnosti za klubove. Biće mi drago ako svojim decenijskim iskustvom na promociji ženskog fudbala doprinesem i pomognem u radu ECA kako bi zajednički načinili odlučne korake da unapredimo ženski fudbal u Srbiji i regionu.

Asocijacija evropskih klubova je zvanično priznata od strane UEFA i FIFA kao nezavisno telo za čuvanje, jačanje i razvoj  interesa evropskih klubova u svim međunarodnim fudbalskim poslovima i donošenju odluka. Do sada je poverenje bilo ukazano predstavnicima muških klubova, ali na nedavno održanom fudbalskom samitu u Londonu predstavljena je studija ECA o ženskom fudbalu. Uskoro će biti javno dostuupna, a nudi strategije koje klubovi mogu primeniti.

Prvenstvo Srbije počinje u subotu, 20. avgusta kada će Spartak u Subotici ugostiti Slogu iz Zemuna, a početkom septembra „golubice“ putuju u Dansku gde se još pored njih za prolaz dalje bore "Klaksvik" prvak Farskih ostrva, danski "Koge" i finski "Kuopio".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 dana
Komentara: 7
Pregleda: 1759
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.