Komentara: 1
Pregleda: 1058
Foto

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

10.10.2024. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub „Đurđin“ pobednik je Kupa Gradskog fudbalskog saveza. Đurđinčani su bili bolji od Udarnika iz Višnjevca i pred mnogobrojnom publikom na Gradskom stadionu golovima Veljka Vidakovića, Davora Abadžića i Aleksandra Sarića slavili sa 3:1 u finalnom meču i zasluženo podigli pobednički pehar.
Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice
Foto: Stefan Ušumović

Početak meča protekao je u dobroj igri oba tima, a onda je Đurđin iskoristio povoljnu priliku i u 19. minutu stigao do prednosti pogotkom Velja Vidakovića. Nastavila se borba na terenu, pokušavali su i jedni i drugi da zatresu mrežu, ali do odlaska na pauzu nije bilo promene rezultata.

Drugi deo samo što je počeo, a brza akcija udarnika krunisana je pogotkom i izjednačenjem. Stefan Spremo je savladao Sarića za poravnanje – 1:1. Kako je vreme odmicalo Đurđin je polako preuzimao inicijativu, a onda u 75. minutu stigao do novog vođstva. Rezervista Davor Abadžić je plasirao loptu u gol rivala – 2:1. Tačku na pobedu stavio je Aleksandar Sarić sa bele tačke.

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

Đurđin – Udarnik 3:1
Vidaković 19’, Abadžić 75’, Sarić 90+1’ (p) – Spremo 46’

Đurđin: D. Sarić, Horvatski, A. Bilbija, Šomođi, I. Bilbija, Vuković, Balać, Stantić, Vidaković, A. Sarić, Zadro. Igrali su još: Skenderović, Cvijanov, Kujundžić, Abadžić, Deli, Savanović, Mihailović.

Udarnik: Slavnić, Herceg, Dokić, Spremo, Simić, Ivanišević, Kujundžić, Kuktin, Kotaraš, Katić, Gardašević. Igrali su još: Grbić, Vorgić, Perušić, Laban, Bobić, Tokodi, Pataki.

Po okončanju utakmice usledila je prigodna ceremonija dodele pehara i priznanja. Dejan Vučić, dugogodišnji fudbalski sudija, a sada predsednik sudijske organizacije Subotice i potpredsednik Gradskog fudbasko saveza, nakon utakmice uručio je plakete sudijama finalnog meča.

Pehar pobedniku i medalje finalistima uručili su član Gradskog veća zadužen za sport, sekretar i predsednik Gradskog fudbalskog saveza.  

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa SuboticeNataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport čestitala je akterima.

- Čestitke Udarniku koji nažalost ni u trećem finalu nije dočekao pehar, ali ne znači da neće četvrto finale dočekati i konačno osvojiti pobednički pehar. I ekipi Đurđina sve čestitke na osvojenom trofeju. Ovaj Kup i finalni meč kada pogledamo koliko je publike bilo prisutno samo su dokaz dobrog rada, prvenstveno Gradskog fudbalskog saveza Subotice, pa i ostalih. Hvala na tom i što uvek pobeđuje sportski duh – poručila je Nataša Aleksić.

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

Tadija Stantić, presednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice, zadovoljan je sveukupnim utiskom i sportskim ambijentom na Gradskom stadionu.

- Zahvaljujemo se Gradu, JKP “Stadionu”, muškom i ženskom fudbalskom klubu Spartak što su nam pružili priliku da se na glavnom terenu Gradskog stadiona odigra ova finalna utakmica Kupa jer zasigurno ovim momcima to mnogo znači. Videli smo dobar fudbal gde je na kraju pobedila ekipa Đurđina i ovom prilikom čestitali i njima i Udarniku. Sve je proteklo kako treba u sportskom duhu i došao je trenutak da uručimo priznanja, ali pre toga moramo da iskoristim priliku da se zahvalim Dušanu Radoševiću dugogodišnjem sportskom radniku na svemu što je je dao našem fudbaliu i svimanama koji smo tokom svih ovih godina rasli i učili uz njega – rekao je Stantić.  

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

Nakon osvajanja trofeja u Kupu, Mišo Guljaš, trener Đurđina zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji utakmice, a posebno navijačima koji su u velikom broju došli i pratili meč.

- Pružili su nam priliku da igramo na Gradskom stadionu što većina ovih momaka nije nikada imala da na ovakvom terenu igra i pred ovakvom publikom – nije skrivao oduševljene trener osvajača Kupa – Utakmica je bila dosta neizvesna do gotovo pred sam kraj. Moglo je da ode i na jednu i dna drugu stranu. Fizička priprema moje ekipe je donela tu prevagu i na kraju pobedu i pehar.

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

Akteri na terenu u pobedničkom satavu srećni su podizanjem trofeja, takođe ističući veliki značaj u godini jubileja.

- Ovo je za nas ogroman uspeh jer smo igrali već dva finala koja ja pamtim, a nismo uspevali da podignemo pobednički pehar. Koliko znači nama toliko i svim našim ljudima u selu jer Đurđin živi za sport – rekao je Aleksandar Sarić, igrač Đurđina, posle pobede njegovog tima.

Fudbal: „Đurđin“ pobednik Kupa Subotice

Nikola Stantić, kapiten Đurđina, nakon trijumfa u finalu uz veliko oduševljenje je istakao da je ova pobeda njegove ekipe najlepši poklon u godini jubileja kluba.

Izvor: Subotica.com
Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac Finale Kupa Gradskog fudbalskog saveza, Đurđin - Udarnik Višnjevac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 časova i 14 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 1058
Povezane teme

gradski fudbalski savez

nataša aleksić

kup gradskog fudbalskog saveza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.