Komentara: 13
Pregleda: 5756
Video

Fudbal: Dvojica Subotičana deo srpske reprezentacije šampiona Evrope

09.06.2024. u 08:46h
Izvor: Subotica.com
Srpska reprezentacija u mini-fudbalu postala je sinoć prvak Evrope. Za nacionalni tim Srbije igrala su dvojica Subotičana, Veselin Guberinić (kapiten) i Aleksandar Zolnajić.
Fudbal: Dvojica Subotičana deo srpske reprezentacije šampiona Evrope

Srbija je u finalu odigranom u Sarajevu savladala aktuelnog svetskog i petostrukog evropskog prvaka Rumuniju posle boljeg izvođenja penala 11:10 (1:1) i napravila veliki uspeh. Značajan doprinos izuzetnom uspehu dala su i dva majstora fudbala  iz Subotice - Veselin Guberinić, koji je bio kapiten nacionalnog tima i Aleksandar Zolnajić, popularni "Zona"

Fudbal: Dvojica Subotičana deo srpske reprezentacije šampiona Evrope

Guberinić i Zolnajić

Ovo je bilo prvo finale za Srbiju i prva titula. Put do finala nije bio lak, ali zajedništvo i uzajmna podrška krasila je naš tim i u tenucima kada su bili veliki izazovi.

- I sami smo iznenađeni osvajanjem titule ali pokazali smo da smo tim, da smo braća i to je naša najveća snaga. Postali smo prvaci Evrope, presrećni smo! Hvala publici koja nas je podržavala svo ovo vreme, oni su bili naša snaga - rekao je vidno uzbuđeni kapiten Guberinić nakon finalnog susreta - Očekuje nas Svetski kup u Bakuu (Azerbejdžan) naredne godine, očekujem da ćemo biti još bolji, jači i taktički spremniji pa da "napadnemo" svetsku titulu.

Fudbal: Dvojica Subotičana deo srpske reprezentacije šampiona EvropeMeč za trofej odigran je u hali "Skenderija" kao i većina mečeva ovog prvenstva.U regularnom delu utakmice rezultat je bio 1:1. Gol za naš tim dao je Aleksandar Injić u 21. minutu, da bi u 36. poravnao Andrei Balea.

U vrlo napetoj penal seriji naši igrači su održali visok nivo koncentracije, pogodili mrežu 11 puta, dok su Rumuni dali jedan manje.

Na putu do evropskog trona srpski tim je u okviru grupe igrao nerešeno sa Gruzijom (2:2) a pobedio Portugaliju (2:1) i Bugarsku (1:0). Potom je u osmini finala savladana Mađarska (4:1), u četvrtfinalu Belgija (4:0) i u polufinalu Francuska (5:0).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 6 dana
Komentara: 13
Pregleda: 5756
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.