Komentara: 4
Pregleda: 2306

Fudbal: „Golubice“ bez šampionskog pehara posle odluke u Lozani

17.05.2024. u 18:47h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski klub „Spartak“ godinama je neprikosnoven u domaćem prvenstvu i uz osvojenih 13 uzastopnih titula prvaka Srbije i 10 trofeja u Kupu apsolutni je vladar u ovom sportu. Ove sezone koja je okončana proteklog vikenda „plave golubice“ su ostale bez šampionskog pehara iako su na terenu bile bolje od Crvene zvezde kojoj je pripao naslov prvaka države za zelenim stolom.
Fudbal: „Golubice“ bez šampionskog pehara posle odluke u Lozani

Isčekivani odgovor na pitanje ko će biti šampion u sezoni 2023/24. godine u fudbalskoj Superligi Srbije, Spartak ili Crvena zvezda i odluka od arbitražnog suda iz Lozane (CAS) u postupku sa Fudbalskim savezom Srbije koji je pobedu Spartaka na terenu preinačio u korist Crvene zvezde i oduzeo bodove Spartaku (-6) je stigao, ali ne u korist Subotičanki.

Tim povodom se oglasio predsednik ŽFK „Spartak“ Zoran Arsić.

- Ženski fudbalski klub „Spartak“ je dobio Odluku CAS -a iz Lozane, na žalost na štetu kluba. Crvena zvezda, njena predsednica koja je ujedno i potpresednica Fudbalskog saveza Srbije uspeli u svojim namerama koje su zacrtali, oteli su za zelenim stolom potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će biti zasigurno predmet preispitivanja mnogih stvari u Fudbalskom savezu Srbije i društvu - navodi se u saopštenju. - Danas će rukovodstvo kluba obaviti razgovor sa igračicama i stručnim stabom, ubrzo će biti održana konferencija za medije, a nakon toka sednica Upravnog odbora i Skupštine kluba nakon čega će klub zauzeti stav o daljim koracima.

Spartak je u šampionatu Srbije imao samo jedan poraz, a od četiri meča odigrana sa Zvezdom čak tri puta je bio rezultatski bolji i slavio. Matematički niko ne može biti prvak države osim Spartaka.

Razlog zašto je došlo do spora i da  arbitražni sud u Lozani odlučuje je žalba Crvene zvezde na nastup Fani Vago igračice Spartaka iz Mađarske, koja prema odluci Ministarstva rada i prema odluci nacionalnog fudbalskog saveza kao igrač koji je angažovan iz zemlje članice Evropske unije i ima status domaćeg igrača odnosno igrača koji ima profesionalni ugovor sa ženskim Fudbalskim klubom „Spartak”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 4 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2306
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

zoran arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.