Komentara: 3
Pregleda: 2676

Fudbal: "Golubice" bez šansi protiv šampiona Nemačke, Volfsburg ubedljiv u Subotici

09.12.2020. u 18:14h > 18:42
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Volfsburga, viceprvakinje Evrope, apsolutno su opravdale epitet favorita i slavile protiv hrabrih "golubica" sa 5:0, u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona. Iako su šampionke Srbije prikazale dobru igru, Nemice su bile neumoljive i na kraju ubedljivo trijumfovale.
Fudbal: "Golubice" bez šansi protiv šampiona Nemačke, Volfsburg ubedljiv u Subotici

U prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona Spartak je poražen u Subotici od Volfsburga sa 0:5. Neumoljive su bile Nemice i već u prvom poluvremenu stigle do prednosti od tri gola. Iako su „golubice“ odlično parirale vicešampionkama Evrope, golovi u mreži Volfsburga su izostali. Gošće su uspele još dva puta da zatresu mrežu Subotičanki za ubedljiv trijumf.

Nije mnogo trebalo gošćama da stignu do prednosti. Već u trećem minutu Žanet Jakabfi prošla je po desnoj strani i pre ulaska u kazneni prostor iskosa uputila šut i zatresla mrežu Spartaka. Veću inicijativu i pritisak na gol Subotičanki gošće su u osmom minutu krunisale drugim golom. Lena Oberdorf bila precizna za 0:2. Uzvratile su „golubice“ brzim napadom, Alina Baka je prošla po desnoj strani, ušla u kazneni prostor Volfsburga, ali je završnica izostala. Vodila se velika borba na terenu, Nemice su imale veći posed lopte i sve češće atakovale ka Kostićevoj, ali su Subotičanke uspešno odolevale svim napadima. Ipak u 33. minutu nakon prekida su poklekle i Volfsburg je povećao prednost na 0:3 iz slobodnog udarca preko Dominike Jansen.

Posle desetak minuta igre u nastavku meča Volfsburg je povećao vođstvo. Žanet Jakabfi je po drugi put matirala Koastićevu i Nemice su povele sa 0:4. Nije velika prednost gostujućeg tima pokolebala „golubice“ . Borile su se lavovski, a u 59. minutu malo je nedostajalo da smanje vođstvo Nemica. Slovićeva je uputila udarac, dobro postavljena golmanka Volfsburga odlično intervenisala. U 71. minutu Alina Baka je nadmudrila odbranu Volfsburga, ali se našla u nedozvoljenoj poziciji Odgovor na neiskorištenu šansu usledio je na drugoj strani pogotkom. Rauč je zatresla mrežu "golubica" za 0:5 i ujedno postavila konačan ishod prvog meča.

Spartak – Volfsburg 0:5 (0:5)
Jakabfi 3’, 55’, Oberdorf 8’, Jansen 33’, Rauh 77’

Spartak: Kostić, Golubović, Slović, Vajda, Frajtović, Baka, Milivojević (Stupar), Pavlović, Matić, Filipović, Farel

Volfsburg: Kidržinek, Hendrih, Gesling (Durson –Kajeh), Jansen, Rauh, Hut (Ralf), Oberdorf, Sirstad – Engen(Kordes), Dikenman, Jakabfi, Sevik (Volter)

Revanš meč se igra za nedelju dana u Nemačkoj.

"Golubice" su na putu do šesnaestine finala Lige šampiona deklasirale prvake Moldavije i Bugarske, i sasvim zasluženo su i ove godine obezbedile plasman među najkvalitetnije evropske ekipe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2676

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

uefa women's champions league

ženski fudbal

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.