Komentara: 0
Pregleda: 870

Fudbal: "Golubice" bolje od TSC-a, Spartak DOO poražen od Zvezde

09.10.2023. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Dok isčekuju utakmicu sezone i novi uspeh na putu u Ligu šampiona „golubice“ polako osvajaju bodove u domaćem šampionatu. Spartak je u sudijskoj nadoknadi stigao do pobede protiv TSC-a u šestom kolu Superlige Srbije, a precizna je bila Doris Boaduva. Odlično su gošće parirale šampionkama, namučile dobro Subotičanke i do same završnice je meč bio neizvestan.
Fudbal: "Golubice" bolje od TSC-a, Spartak DOO poražen od Zvezde
Foto: ŽFK "Spartak"

Spartak je imao inicijativu, stvorio nekoliko prilika na startu, ali rešenja za dobru odbranu TSC-a nije bilo. Tijana Filipović je prva zapretila, ali je lopta završila pored gola. Nešto kasnije je Vago pokušala da dovede Spartak u vođstvo, odbrana gošći bila je dobro postavljena. Nisu posustajale igračice TSC-a parirale su na terenu šampionakama i do odlaska na pauzu uspele da sačuvaju mirnu mrežu.

I u drugom poluvremenu se vodila velika borba. Spartak je diktirao ritam igre, ali je TSC odolevao. Slovićeva je bila najblića da dovede Subotičanke u vođstvo posle prekida, ali je pogodila prečku. Ipak u samom finišu odbrana TSC-a je kapitulirala. Fani Vago je odlično proigrala Doris Boaduvu koja je loptu smestila u mrežu gošći i donela Spartaku novu pobedu.

Spartak – TSC 1:0 (0:0)
Boaduva u 90+5'

Spartak: Mihajlović, Vučković (Gaković), Belovan (Gajić), Slović, Makenzi, Ostrem, Hansen, Vago,

Filipović, Ilić (Bosaduva), Pvarin (Uvalin).
TSC: Pajević, Zlatanović, Kecman (Jovanović), Siluši (Veđić), Marjanović, Radunović, Božić (Trutić), Đurđevac, Šaranović, Rodić, Krivokapić.

Spartak DOO poražen od Crvene zvezde

Spartak DOO ostao je bez bodova u Beogradu gde je bila bolja Crvena zvezda. Već u prvom poluvremenu domaći tim je stekao prednost od 2:0, a u nastavku je potvrdio i na kraju slavio.

Crvena zvezda - Spartak DOO 4:0 (2:0)
Krstić 27',51', 71', Sremčević 33'

Crvena zvezda: Petrović, N. Čavić, Žarković (Vorkapić), Krstić, Blagojević (Đukić), Tenkov (Malijer), Sremčević, Milović (Ilić), Matejić, M.Čavić, Đorđević.

Spartak DOO: Praštalo (Pilja), Golubović, Maljković (Ninković), Radulović, Backović, rajić, Jošić (Radonjić), Leškov (Miljković),  Jović, Arsenin (Topolski),  Đokić.

U narednom kolu Spartak gostuje u Novom Sadu gde se sastaje sa Vojvodinom, dok Spartak DOO dočekuje Mašinac. Pre toga naše „golubice“ čeka meč sezone, a on je na programu u sredu, 11. oktobra kada Subotičanke na terenu TSC Arene dočekuju ekipu Rozengarda u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 870
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.