Komentara: 0
Pregleda: 856

Fudbal: „Golubice“ brojale do 13 protiv Vojvodine

10.11.2023. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao ubedljiv trijumf protiv Vojvodine u odloženoj utakmici 7. kola Superlige. Sjajno su odigrale „golubice“ , gotovo svaku priliku krunisale pogotkom, dok je nesmotrenost odbrane u dva navrata iskoristila Sara Stokić i ublažila poraz – 2:13.
Fudbal: „Golubice“ brojale do 13 protiv Vojvodine
Foto: ŽFK "Spartak"

I za očekivati je da Subotičanke od starta nametnu svoju igru i budu dominantnije na terenu. Tako je bilo i protiv Novosađanki. Inicijativu su „golubice“ pretvorile u vođstvo posle 12. minuta. Tijana Filipović je odlično prošla i loptu poslala u gol za 1:0. Nije mnogo trebalo ekipi Borisa Arsića da vođstvo udvostruči. Boaduva je iskosa s desne strane uputila udarac, lobovala Đukićevu i loptu smestila u gornji ugao. Na 3:0 je povisila kapitenka Violeta Slović poslavši glavom loptu u mrežu Vojvodine.

Nisu se tu zaustavljale Subotičanke i do odlaska na pauzu još su tri puta bile precizne i jednom uzdrmale prečku. Filipovićeva je u dva navrata naterala Đukićevu da vadi loptu iz mreže, pogodila prečku, a u listu strelaca se upisala i Fani Vago – 0:6. 

Gde su stale tu su i nastaile posle pauze igračice Spartaka. Živana Stupar je postigla pogodak u 46. minutu, a već sledeći napad Vago je pretvorila u vođstvo od 0:8. Potpunu dominaciju na terenu Spartak je krunisao sa 13 golova. Filipovićeva je još tri puta bila precizna, Markovićeva i Boaduva su takođe iskoristile svoje šanse, dok je na drugoj strani ponajbolja u redovima Vojvodine Sara Stokić uspela da ublaži poraz.

Pri rezultatu 11:0 nadmudrila je odbranu i poslala loptu u gol Spartaka, a zatim u poslednjem minutu meča još jednom zatresla mrežu Subotičanki za konačnih 2:13.

Spartak - Vojvodina 13:2 (6:0)

Filipović 12', 26', 43',55', 67',79', Boaduva 15', 82', Slović 22', Vago 30', 47',Stupar 46',  Marković 66' - Stokić 77', 89'

Spartak: Škandro, Slović, Makenzi, Hansen, Filipović, Boaduva (Belovan), Gajić , Marković (Pavarin), Stupar, Vago (Ostrem), Ćirić (Uvalin).

Vojvodina: Đukić, Jovanović (Radovanović), Milošević, Topalov, Majstorović, Stokić, Šranka (Mijatović), Imperato, Trivić, Mitrović, Vuksanović. 

U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu gde će snage odmeriti sa ekipom Mašinca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 856
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.