Komentara: 0
Pregleda: 1291

Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac, Spartak DOO startovao porazom

26.08.2022. u 18:36h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac, Spartak DOO startovao porazom
Foto: Mikiko Ishikawa

Spartak je na startu nove sezone upisao pobedu. Subotičanke su u derbiju kola deklasirale Mašinac sa 5:0. Iako su u prvom poluvremenu samo jednom uspele da zatresu mrežu Nišlijki, u nastavku su se „golubice“ raspucale i postigle još četiri pogotka za prva tri boda.

Spartak je bio od starta dominantniji tim na terenu. Igralo se uglavnom na polovini koja je pripadala gošćama, a najbolju priliku od mnogobrojnih iskoristila je Tila Vlajnić i dovela „golubice“ u vođstvo.

U drugom poluvremenu Spartak je nastavio svoju dominaciju na terenu. Anđela Frajtović je zatresla stativu u 60. minutu, ali nedugo potom Tila Vlajnić je iskoristila odbijenu loptu i po drugi put matirala Stankovićevu za prednost Spartaka od 2:0. Na 3:0 povisila je Jelena Šever u 69. minutu, dok je Živana Stupar iskoristila jednu od najboljih prilika i glavom loptu smestila u mrežu Mašinca za vođstvo od 4:0. Tačku na ubedljivu pobedu stavila je Tijana Filipović pogotkom u 85. minutu.

Fudbal: "Golubice" deklasirale Mašinac, Spartak DOO startovao porazomSpartak – Mašinac 5:0 (1:0)
Vlajnić 8',62', Šever 69', Stupar 72', Filipović 85'

Spartak: Škandro, Vučković, Kovart (Ilić) , Slović, Frajtović, Milivojević ( Cvetković) , Ovusu (Šever), Filipović, Kusi (Štajer), Stupar, Vlajnić (Baka).

Mašinac: Stanković, Nikolić, Todosijević, S. Krstić (Brajović), Milenković, K. Krstić (Mitić), Ristova (Čorugić), Vasiljković, Stevanović, M. Pavlović, Đorđević.

Spartak već u nedelju čeka utakmica drugog kola kada „golubice“ na svom terenu dočekuju Zvezdu B.

TSC bolji od Spartaka DOO

Od ove sezone Subotica ima dva predstavnika u Superligi Srbije. Pored Spartaka koji već više od decenije osvaja šampionske titule, drugi tim Spartak DOO je obezbedio mesto u eliti prošle sezone. U prvom kolu Subotičanke su poražene u Kanjiži od TSC-a sa 3:1. Bolju igru domaći tim je krunisao sa tri gola, dok je jedini pogodak za Subotičanke postigla Marija Rajić.

U prvom poluvremenu TSC je uspeo da stekne prednost od 2:0. Prednost domaćem timu donela je Željka Belovan, dok je Andrijana Jovanović na isteko pola sata igre uspela da povisi na 2:0.

U drugom delu Spartak je prikazao bolju igru, smanjio na 2:1 preko Marije Rajić, ali su igračice domaćeg tima iskusnije postigle i treći gol i ujedno konačan rezultat susreta – 3:1.

Tsc – Spartak DOO 3:1 (2:0)
Belovan 20', Jovanović 28',88' – Rajić 56'

TSC: Vešić, Medić, Jovanović, Magočević, Belovan, Siluši, Marjanović, Vešić (Božić), Andrić (Vukšić), Drobnjak, Krivokapić (Ivošević).

Spartak DOO: Praštalo, Radosavljević, Maljković, Pataki, Gajić, Uvalin (Okuka), Petrović (Đokić), Rajić, Leškov, Jović (Gaković), Arsenin.

U narednom kolu Spartak DOO gostuje u Nišu ekipi Mašinca. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1291
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.