Komentara: 3
Pregleda: 1320
Foto

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedelju

17.08.2022. u 11:00h > 16.08.2022. u 17:29h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedelju

Ženski fudbalski klub „Spartak“ i Grad Subotica biće domaćin kvalifikacione grupe 11 za Ligu šampiona  od 17. do 22. avgusta gde će se pored Spartaka nadmetati prvaci Turske i Norveške. Tim povodom održana je konferencija za novinare.

U svome obraćanju Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu istakla je značaj ove sportske manifestacije i pozvala sugrađane da dođu u nedelju i podrže „golubice“ na evropskom putu.

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedelju

- Veoma nam je drago što je Ženski fudbalski klub "Spartak" ponovo doveo Evropu u naš grad. Ono što nam predstoji narednih dana na Gradskom stadionu je nagrada za njihov trud rad i zalaganje i sve ono što rade kada počne prvenstvo pa se do kraja svake sezone svih ovih godina. Grad Subotica i naš sportski savez mogu samo da budu ponosni na ovakav klub, njegovo rukovodstvo koje se zaista bavi promocijom svog kluba, ali tako i našeg grada – istakla je Nataša AleksićPozivam sugrađane da u nedelju dođu na Gradski stadion i da zajedno podržimo naše „golubice“ koje će, sigurna sam, dati svoj maksimum na terenu i da ih ispratimo u narednu rundu eminentnog takmičenja.

Sve je spremno za kvalifikacioni turnir. Više od detaljima organizacije, odigravanju utakmica izneo je Bojan Arsić, generalni sekretar Spartaka.

- Subotica će od sutra biti centar ženskog fudbala u regionu. Veoma smo ponosni što je UEFA posle decenije dala ponovo poverenje našem kolektivu da bude domaćin kvalifikacione grupe. Za nas je velika obaveza i odgovornost, ali i motiv više jer svih ovih godina samo priželjkivali da na svom terenu igramo kvalifikacije i probamo pred svojom publikom da napravimo plasman dalje. Ove godine nam se pružila prilika da se na svom stadionu, u odlučujućoj utakmici, pokušamo domoći cilja i plasmana u rundu dva.

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedelju

S boljim koeficijentom u plasmanu u odnosu na rivale „golubice“ su obezbedile direktan plasman u finale grupe i za mesto u drugoj rundi takmičenja nadmetaće se sa pobednikom iz prvog meča.

- S obzirom da smo u grupi gde su samo tri ekipe, mi uz najbolji koeficijent u odnosu na ostale rivale smo najboljeplasirani i to nam je odredilo da igramo direktno finalni meč. Za nas je to  nagrada, za sav trud iz prethodnih godina gde smo došli u situaciju da imamo takav koeficijent – istakao je Arsić - Prva polufinalna utakmica se igra na TSC Areni u četvrtak 18. avgusta od 17 časova gde se sastaju Bran Kviner i ARG Spor. Istočna tribina će biti otvorena za  publiku i svi naši sugrađani i iz Bačke Topole moćiće da uživaju u sjajnoj fudbalskoj predstavi. U nedelju, 21. avgusta od 19 časova na Gradskom stadionu Spartak će igrati finale sa pobednikom iz prvog meča.

Arsić je pozvao sugrađane da u nedelju od 19 časova budu naš 12 igrač srpskog šampiona i svojom podrškom pomognu devojkama da naprave korak više. kako kaže, motiv ne manjka, potrebna je i sportska sreća, a svi se nadaju da će je taj dan imati i da će ostvariti svoj cilj i plasirati se u narednu rundu.

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedelju

Da bi dobili domaćinstvo rukovodstvo Spartaka je moralo da odradi veći deo posla na Gradskom stadionu po zahtevima UEFE. Uz saradnju lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice sve je na vreme rešeno.

- Što se tiče organizacije i uređenja na Gradskom stadionu potrudili smo se u saradnji sa Gradom da odradimo neophodno. Visoki su bili zahtevi UEFE, ali smo uspeli sve da ispoštujemo da se  ipak igra na našem stadionu. Učinili smo mali iskorak, renovirali smo neke prostorije, uredili i sredili u okviru Gradskog stadiona.  Sada  stadion ima novu pres salu, sređena je sudijska svlačionica, protokol i još mnogo toga. Sve je to bilo neophodno da se sredi i to posle ostaje svima nama koji smo korisnici stadiona.

Zahvalio se Bojan Arsić Gradu Subotici bez čije pomoći se sve to ne bi moglo, Stevanu Bakiću gradonačelniku, Nataše Aleksić članu Gradskog veća za sport i omladinu i  I Dejanu Vukoviću sekretaru Sportskog saveza Subotice koji su bili tu sve ovo vreme i razumeli kakvi su zahtevi UEFE.

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedeljuBoris Arsić, šef stručnog štaba Spartaka, govorio je šta čeka njegov tim i kakve su ambicije šampionki Srbije.

- Ovo je samo kruna jedne sezone gde smo imali godinu dana naporan, trnovit put gde smo morali da pobedimo sve rivale u prvenstvu kako bi izborili priliku da budemo učesnici evropskog takmičenja. Nakon utakmice u Holandiji prošle godine smo zacrtali taj cilj i ispunili ga i sada došli do momenta gde ponovo imamo priliku da se nadmećemo sa najbolji ekipama u Evropi – kaže šef struke „golubica“ -  Imali smo šest nedelja pripremnog perioda sa dosta problema. Nadali smo se da ćemo uspeti formirati tim mnogo ranije. Neke okolnosti su bile drugačije i nije lako naći igračice koje nama odgovaraju, našem sistemu igre, sve to dogovoriti i realizovati. Još smo u fazi formiranja ekipe i to je ono što nam pravi veliki problem. Stepen uigranosti nije na željenom nivou, ali mi ćemo učiniti sve da do petka kompletiramo tim i na teren izađemo spremni. Siguran sam da će svaka devojka dati svoj maksimum. Izaćićemo sa najvećim ambicijama, da li će sve to biti dovoljno videćemo. U narednih nekoliko da ćemo učiniti sve da devojkama definišemo zadatke što se tiče same utakmice i nadam se da ćemo se prikazati u najboljem svetlu pred našom publikom. Da ćemo biti na visin zadatka i na kraju uspeti ostvariti pozitivan rezultat.

Fudbal: "Golubice" i Subotica spremne za Ligu šampiona, Spartak počinje u nedeljuArsić je ukratko prokomentarisao protivnike iz grupe i naglasio da je prvak Norveške favorit polufinalnog susreta.

- Dobili smo tešku grupu. Jedna ekipa od pet koje sam želeo da izbegnemo bio je prvak Norveške Bran. To je ekipa koja dolazi iz ozbiljnog takmičenja, sa velikim ambicijama i u odnosu na nas i predstavnika Turske su u velikoj prednosti jer je kod njih u jeku šampionat. Mi još nismo ni počeli takmičenje u domaćem prvenstvu, dok Norvežanke stižu u punom kapacitetu i to je ono što nama svima otežava situaciju. Bran Kviner je ekipa koja je fizički jako dominantna, opasna u skok igri i iz prekida. Ukoliko oni budu finalisti, a mislim da hoće imamo pred nama zaista težak zadatak. A što se tiče predstavnika Turske to je ekipa koja se značajno pojačala pred ove kvalifikacije. Doveli su oko osam pojačanja pretežno sa Afričkog kontinenta. Tim sa velikim ambicijama. Videćemo kako će biti ta prva utakmica.  Prednost dajem Norvežankam i očekujem da ćemo se sa njima boriti u finalu, a na kraju mi biti ekipa koja će se naći u drugoj rundi za Ligu šampiona – rekao je Boris Arsić.

Izvor: Subotica.com
Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene Najava kvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona za žene
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1320

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa women's champions league

bojan arsić

boris arsić

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.