Komentara: 0
Pregleda: 921

Fudbal: "Golubice" obezbedile plasman u finale Kupa Srbije

31.05.2021. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
„Golubice“ su obezbedile plasman u finale Kupa Srbije. U drugoj polufinalnoj utakmici Spartak je slavio protiv Crvene zvezde sa 3:0. Subotičanke su potvrdile još jednom dobru igru i našle se u borbi za (novu) duplu krunu.
Fudbal: "Golubice" obezbedile plasman u finale Kupa Srbije
Foto: ŽFK "Spartak"

Prvo poluvreme proteklo je u čvrstoj i borbenoj igri obe ekipe. Zvezda je prva zapretila preko Jovane Miladinović, Kostićeva je bila sigurna. Uzvratile su Subotičanke, Milica Šarić je uputila šut i pogodila stativu. Igrao se 20. minut kada su gošće najozbiljnije pripretile. Sara Savanović je uputila udarac iskosa sa leve strane iz velike daljine, lopta je prošla pored stative, nakon što je Kostićeva uz krajnji napor odbranila. Vreme je odmical, a na terenu se igra sve više rasplamasavala.

Na isteku pola sata igre Spartak je mogao konačno da zatrese mrežu Crvene zvezde. Ilićeva je u putila šut i pogodila prečku, odbijenu loptu prihvatila je Anastasija Ćirić šutirala, istakla se Petrovićeva.  Imale su do kraja obe ekipe nekoliko poluprilika, ali su mreže ostale mirne posle 45. minuta igre na Gradskom stadionu.

Nastavak utakmice samo što je počeo, a Subotičanse su mogle do prednosti. Biljana Ilić se našla sam pred golom Zvezde, uputila šut sa desetak metara, ali je Perovićeva odlično intervenisala. Vodila se i dalje velika borba. Odlično su gošće parirale „golubicama“.

U 73. minutu konačno se mreža zatresla. Posle odlične akcije Tijana Filipović je poslala loptu u gol Zvezde, ali je bila u nedozvoljenoj poziciji. Ponovo su zapretile domaće igračice, Filipovićeva je bila u petercu, ali je odlično reagovala Popovićeva i loptu joj skinula gotovo sa noge i izbacila u korner. Ipak treća sreća se isplatila Tijani Filipović. Nadmudrila je odbranu crveno – belih i plasirala loptu u mrežu za 1:0.

Igra samo što je nastavljena, a Spartak je povećao na 2:0. Posle sjajnog centaršuta Golubovićeva , Ćirićeva je šutirala, Petrovićeva je na kratko odbranila, ali je odbijenu loptu prihvatila Keri Zerfos i udvostručila vođstvo Subotičanki. Filipovićeva je stavila tačku na trijumf Spartaka i plasman u finale najmasovnijeg kluspkog takmičenja svojim drugim pogotkom.

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (0:0)
Filipović 79’, 88’, Zrefos 80’

Spartak: Kostić, Nađ, Slović, Frajtović, Zerfos, Fiedler, Ćirić, Filipović, Šarić (Kusi), Golubović (Gaković), Ilić

Crvena zvezda: Petrović, Šćepanović, Đorđević, Miladinović, Milović, A. Savanović, S. Savanović, Nikolić, Popović, Vasović, Pavlović (Milošević).

U prvom susretu Spartak je u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu sa 2:0.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 921
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.