Komentara: 1
Pregleda: 1949

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

04.06.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

Spartak je potvrdio dominaciju u domaćem fudbalu i osvojio Kup Srbije nakon pobede od 5:0 nad Slogom iz Zemuna u finalnom meču koji je odgran u  Bačkoj Topoli. Boljom igrom i golovima Alice Kusi, Živane Stpuar, Violete Slović i Tijene Filipović  „golubice“ su došle do trijumfa i po deveti put slavile u najmasovnijem klupskom takmičenju. Tim Borisa Arsića je nakon osvajanja šampionske titule podigao i trofej Kupa i na taj način odbranio duplu krunu.

Po okončanju meča usledila je dodela medalja i pehara.

Finalna utakmica Kupa Srbije za „golubice“ je ujedno i poslednja za ovu sezonu. Tim Borisa Arsića je još jednom potvrdio da je najbolji u državi i zasluženo podigao trofej.

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

- Presrećni smo. Sezonu smo završili duplom krunom. Naporno smo radili da dođemo do ovog trofeja i devojkama čestitam od srca jer su zaslužile. Čitave sezone su bile na visini zasatka,  vredno i posvećeno radile i večeras u prelepom ambijentu pobedom stavile „šlag na tortu“. Misli da je finale bilo pre finala gde smo u Beogradu odigrali utakmicu sa Crvenom zvezdom, a večeras smo ulogu favorita opravdali u duelu sa Slogom i zasluženo došli do trofeja Kupa. Sada sledi odmor, neke od devojaka imaju reprezentativne obaveze. Pokušaćemo posle pauze da se dobro spremimo za izazove u Evropi i da dostojno prezentujemo našu zemlju na međunarodnoj sceni – rekao je Boris Arsić, šef struke Spartaka.

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

Violeta Slović, kapiten Spartaka i lider na terenu, nije skrivala ushićenje nakon osvojene duple krune

- Čestitamo mojim saigračicama i stručnom štabu na osvojenoj duploj kruni i sjajnoj sezoni iza nas. Sada većina nas ima obaveze sa reprezentacijom, posle toga sledi priprema  za Ligu šampiona. Sve ono što smo radili tokom godine  treba da prikažemo u Evropi i na najlepši način prezentujemo Srbiju – kazala je Violeta Slović

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

Slovićeva se zahvalila i TSC-u i Fudbalskom savezu na organizaciji finala Kupa Srbije

- Hvala organizatorima na svemu. Bilo je uživanje igrati na ovakvom stadionu i ženski fudbal je podignut za još jedan stepenik. Organizacija i uslovi su bili na visokom nivou. Iskreno se nadam da ćemo i reprezentativne utakmice moći da igramo na ovakvom nivou, a na klupskom da ćemo igrati Ligu šampiona u ovakvom ambijentu – poručila je Slovićeva.

Živana Stupar je svojim pogotkom u polufinalu protiv Crvene zvezde osigurala Spartaku borbu za trofej, a u odlučujućoj utakmici se dva puta upisala u listu strelaca i mnog doprinela ubedljivom trijumfu za duplu krunu.

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

- Mnogo sam srećna i ponosna na svoje saigračice i strčni štab. Čestitam im na ostvarenom cilju. Bili smo svi na visini zadatka tokom cele sezone, kao i danas u finalnom meču sto rezultat od 5:0 sve potvrđuje – istakla je Živana Stupar.

UBEDLJIVA POBEDA U FINALU

Spartak je od starta nametnuo svoj ritam, a  Alice Kusi je u osmom minutu iskoristila pravu šansu i zatresla mrežu Sloge za prednost od 1:0. Igralo se  uglavnom na polovini terena koja je pripadala Zemunkama. Stvarale su šanse plavo – bele, pokušale su Biljana Ilić, potom Anđela Frajtović, ali je iskusno Ljiljana Gardijan čuvala svoju mrežu. Najbolju priliku da udvostruči prednost propustila je Amber Trip u 45. minutu kada je sa pet metara šutirala direktno u Ljiljanu Gardijan.

Drugo poluvreme samo što je počelo Spartak je povećao vođstvo na 2:0. Živana Stupar nadmudrila je odbranu Sloge i poslala loptu u gol. U 59. minutu Tijana Filipović je izvela korner, a Živana Stupar glavom loptu smestila u mrežu Sloge za 3:0. Nije mnogo trebalo Spartaku i na semaforu je stajao rezultat 4:0. Milica Šarić tek što je ušla umesto Anđele Frajtović koja se povredila, izvela je udarac iz ugla, a Violeta Slović bila najviša u skoku i loptu smestila iza leđa Ljiljane Gardijan. Tijana Filipović je povećala vođstvo Spartaka na 5:0 u 77. minutu i ujedno postavila konačan rezultat finalne utakmice Kupa Srbije za deveti trofej Spartaka.

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv SlogeSpartak – Sloga 5:0 (1:0)
Kusi 8', Stupar 47', 59', Slović 62', Filipović 77'

Spartak: Mihajlović (Škandro), Baka, Nađ, , Slović, Frajtović (Šarić), Milivojević, Trip, Filipović, Kusi (Ćirić), Ilić, Stupar.

Sloga: Gardijan, Milanović, Babić, Blagojević, Živković, Dabić (Vulikić), Popović, Zlatanović, Vasović, Trutić, Vuković.

Fudbal: "Golubice" osvojile duplu krunu, u finalu Kupa ubedljive protiv Sloge

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1949
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.